Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІз бібліотек Івано-Франківщини вилучать комікс про стосунки двох принцес

Адже він «підриває інститут сім’ї»

Івано-Франківська ОДА ухвалила рішення вилучити книжку «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» з бібліотек після звернення християнських спільнот міста й обласної організації «Просвіта». В обох заявах ішлося, що комікс про стосунки двох принцес нібито підриває інститут сім’ї.

Про вилучення заявила заступниця начальника управління культури Івано-Франківської ОДА Мирослава Корнелюк, повідомляє Zaxid.net.

«Нам надійшов лист щодо книги «Принцеса+принцеса». Ми вже знаємо, скільки примірників є в наших бібліотеках. Ми справді їх розповсюдили по всіх бібліотеках, не багато, по одній, по дві в кожній [бібліотеці]. Зараз ми вилучаємо ці книги. Ми відреагували на лист», – пояснила Корнелюк.

У результаті 46 примірників коміксу, що були закуплені в бібліотеки коштом держбюджету, будуть вилучені з бібліотек Івано-Франківщини.

Раніше депутати Одеської ОДА також виступили проти книжки, однак МКІП відмовилося забороняти комікс про стосунки принцес. Згідно зі статтею 18 закону «Про бібліотеки і бібліотечну справу» вилучати книги з бібліотек заборонено за «ідеологічними чи політичними ознаками». Також проти коміксу виступали 12 народних депутатів: вони звернулися прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Принцеса+принцеса: довго і щасливо» – це історія у вигляді коміксу про двох принцес від авторки Кейт О’Нілл. У сюжеті принцеса Аміра рятує принцесу Сейді з вежі. Далі їхня мета – здолати заздру чарівницю.

В описі книжки йдеться, що героїні «дуже різні й мають різні сильні сторони, але обидві намагаються зрозуміти, що насправді значить «довго і щасливо» та чи зможуть вони знайти це «довго і щасливо» разом». Книжка закінчується весіллям двох принцес.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.