Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Англії й Уельсі хочуть заборонити зйомку жінок, які годують грудьми в публічних місцях

Для боротьби з вуаєризмом

В Англії й Уельсі розглядають законопроєкт про заборону фотографувати та знімати на відео жінок, які годують грудьми в громадських місцях, без їхньої згоди. Про це пише ВВС.

Ініціатори проєкту мають на меті боротися з вуаєризмом, для якого характерне спостереження за людьми під час інтимних процесів. Міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що цей крок попередить «докучання жінкам чи то для самозадоволення, чи з метою домагань».

Кампанію з вимогою заборонити зйомку почала дизайнерка з Манчестера Джулія Купер. Одного разу, коли Купер годувала доньку в парку, незнайомий чоловік почав фотографувати жінку. У поліції це не визнали злочином, тож заяву не прийняли.

Депутатка Стелла Крізі відгукнулася на кампанію, зазначивши, що сама зіткнулася з цією проблемою, коли незнайомий підліток почав фотографувати, як вона годує свою доньку. Депутатка поділилася, що той «досвід був жахливим».

Якщо законопроєкт схвалять, зйомка грудного вигодовування без згоди вважатиметься злочином, а максимальним покаранням за нього стануть два роки в’язниці. Щоб людину визнали винною, вона має «діяти з метою отримання сексуального задоволення або приниження, викликаючи тривогу або турбування в постраждалих».

Читайте матеріал Wonderzine Україна, у якому жінки розповіли про грудне вигодовування в публічних місцях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.