Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше небінарний спортсмен візьме участь у зимовій Олімпіаді

Фігурист Тімоті ЛеДюк зі США

У зимових Олімпійських іграх уперше візьме участь небінарна персона – фігурист Тімоті ЛеДюк зі США. Про це повідомили на сайті Асоціації фігурного ковзання США.

У 2019 році ЛеДюк став першим відкритим геєм, який виграв золото в парних змаганнях. Минулого року фігурист оголосив, що ідентифікує себе як небінарна персона.

ЛеДюк виступає в парі з Ешлі Кейн-Гріббл. У січні цього року пара вже стала чемпіонами США. Тепер вони візьмуть участь в Олімпійські іграх у Пекіні.

Нагадаємо: у листопаді Міжнародний олімпійський комітет опублікував нові рекомендації, згідно з якими не буде перевіряти рівень тестостерону транслюдей задля визначення придатності цих спортсменів до змагань. Водночас у комітеті наголосили, що очільники індивідуальних видів спорту самостійно складають свої правила, тож вони однаково можуть накласти обмеження на транслюдей з метою чесних змагань.

Читайте матеріал Wonderzine Україна, де ми поговорили з небінарною персоною про гендерну дисфорію, пошук себе, прийняття в суспільстві та хейт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.