Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниForbes опублікував список найбільш високооплачуваних спортсменок світу

Перші три місця отримали тенісистки

Forbes опублікував список найбільш високооплачуваних спортсменок світу за підсумками 2021 року. Серед десятки лідерок – тенісистки, гімнастки та гравчині в гольф.

У виданні повідомили, що 2021 рік став рекордним: загальна сума доходів спортсменок досягла найвищого значення за всі роки. Разом вони отримали 167 мільйонів доларів, що перевищує попередній рекорд у 143 мільйони у 2013 році.

«У світі жіночого спорту є причини для хвилювання: нерівність в оплаті праці та матеріально-технічному забезпеченні, погані умови праці, недостатнє висвітлення в ЗМІ та навіть відверте зловживання. Але і є причини для оптимізму. Ліги додають нових власників і команди розширення. Рейтинги на ТБ підвищуються, а мережі створюють нові майданчики для ігор. Нарешті надходять гроші від спонсорів, а стартапи залучають інвесторів», – пишуть у Forbes.

На першому місці списку опинилася тенісистка Наомі Осака із заробітком у 57,3 мільйона доларів. У вересні минулого року тенісистка поділилася, що хотіла б зробити перерву від участі в спортивних змаганнях. Останнім часом Осака працювала над запуском свого бренда для догляду за шкірою Kinlò, а також приєдналася до амбасадорок Victoria’s Secret. У 2021 році газета Financial Times внесла Наомі в список найвпливовіших жінок світу.

Друге місце отримала тенісистка Серена Вільямс із доходом у майже 46 мільйонів. Третє місце – Вінус Вільямс (сестра Серени). Її дохід оцінюють у 11,3 мільйона доларів.

До першої десятки також увійшли гімнастка Сімона Байлз (10 мільйонів), тенісистка Гарбіньє Мугуруса (8,8 мільйона), гравчиня в гольф Ко Джин-Янг (7,5 мільйона), бадмінтоністка Пусарла Венката Сіндху (7 мільйонів), тенісистка Ешлі Барті (6,9 мільйона), гравчиня в гольф Неллі Корда (5,9 мільйонів) і баскетболістка Кендіс Паркер (5,7 мільйона доларів).

У Forbes зауважили, що, незважаючи на рекорд, прогнози в жіночому спорті є невтішними. На Осаку та Вільямс припадає практично весь приріст, і жодна інша жінка в рейтингу наразі не має шансів потрапити в загальний рейтинг найоплачуваніших спортсменів.

Фото: Instagram

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.