Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Міноборони пояснили, що наразі жінкам не потрібно звертатися до військкоматів

Триває робота над спрощенням порядку постановки на облік

Наразі жінкам не треба звертатися до територіальних центрів комплектування (військкоматів) для постановки на військовий облік, адже триває робота над удосконаленням цієї процедури. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Протягом 2022-гу триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених із військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни, про які Міноборони обов’язково повідомить», – пояснила Маляр.

Заступниця міністра додала, що впродовж 2022 року штрафів за невчасне оформлення на військовий облік не буде. Наразі це питання також вивчається на предмет можливих змін. Також триває робота над питанням спрощення всіх процедур постановки на облік як чоловіків, так і жінок, зокрема й «цифровізації» процесів, які технічно можливо перевести в онлайн.

Нагадаємо: у грудні минулого року в Україні набув чинності наказ про розширення спеціальностей і професій, за якими жінки від 18 до 60 років ставатимуть на військовий облік військовозобов’язаних. Серед професій, які потрапили під обовʼязковий військовий облік, – програмістки, журналістки, лікарки, юристки, музикантки, менеджерки, науковиці, бухгалтерки, фотографки й понад 100 інших. За декілька днів петиція про скасування наказу набрала понад 32 тисячі голосів, а до Верховної Ради внесли законопроєкт, який пропонує запровадити добровільний військовий облік для жінок. Більше про наказ читайте за посиланням.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.