Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВолодимир Зеленський відреагував на петицію про військовий облік жінок

І закликав міністра оборони переглянути низку питань

Володимир Зеленський відреагував на петицію про скасування військового обліку для жінок. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Президент закликав міністра оборони Олексія Резнікова розглянути низку питань, пов’язаних із військовим обліком жінок. Зокрема, це стосується скорочення переліку спеціальностей і професій, споріднених із відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних, з огляду на реальні потреби оборони держави.

«Суспільний резонанс, який відображає, зокрема, подана електронна петиція, був викликаний не так нормами Конституції та законодавством України, як їхньою невдалою реалізацією, а саме: недостатньо обґрунтованим і тому надто широким новим переліком спеціальностей і професій, згідно з яким жінок беруть на військовий облік, а також відсутністю чітко визначеної процедури постановки їх на такий облік», – ідеться у зверненні.

Також ОПУ відзначили, що захист суверенітету й територіальної цілісності держави є справою всього українського народу й у питанні не може бути привілеїв чи обмежень за ознакою статі.

Окрім цього, президент попросив подбати про впровадження сучасних цифрових технологій у процедури постановки на військовий облік з метою уникнення обов’язкової особистої присутності жінок, а також про врегулювання питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік. До остаточного врегулювання цих питань Зеленський попросив застосовувати «виважені та суспільно прийнятні підходи» щодо відповідальності за невчасну постановку на облік.

Раніше в Міноборони повідомили, що наразі жінкам не треба звертатися до територіальних центрів комплектування (військкоматів) для постановки на військовий облік, адже триває робота над удосконаленням цієї процедури. Більше про наказ щодо розширення спеціальностей і професій, за якими жінки ставатимуть на військовий облік.

Фото: ОП

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.