Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексУпевненість і насолода. Гайд по сексу, коли жінка зверху

Упевненість і насолода. Гайд по сексу, коли жінка зверху — Секс на Wonderzine

Контроль у тебе

Коли жінка зверху, вона контролює швидкість, глибину та кут проникнення, а також має ширший доступ до стимуляції клітора. Такі пози допомагають створити інтимний зв’язок із партнером або партнеркою, адже це про довіру, погляд одне одному у вічі та легший доступ до доторків для обох.

Водночас зверху буває лячно: не всі жінки знають, що робити, переживають, як надовго їх вистачить, а також часто соромляться свого тіла, особливо коли воно рухається вверх і вниз і на нього дивляться з ракурсу, який вважається не дуже привабливим.

Розповідаємо, як почуватися більш комфортно у своєму тілі, коли ви зверху, які пози варто спробувати та як рухатися.

Текст: Анастасія Микитенко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Як налаштуватися на те, щоби бути зверху?

Не порівнюйте себе з порноакторками

Це стосується й зовнішнього вигляду, і рухів – порно часто нереалістично зображає секс. У житті не у всіх ідеальні тіла та достатньо витримки, щоб п’ятнадцять хвилин швидко та високо підстрибувати на члені або страпоні.

У реальному житті секс, коли жінка зверху, може бути набагато повільнішим і коротшим, і від цього він не стає гіршим. Навпаки – досить часто швидкий секс у позі вершниці стає неприємним і жінці, і її партнеру або партнерці, і може приносити больові відчуття.

Потренуйтеся наодинці

Якщо вам хочеться спробувати бути зверху, але вам некомфортно у своєму тілі й ви не дуже розумієте, що робити, рухайтеся до цього маленькими кроками, усуваючи одну причину за раз.

Спочатку можна попрацювати над рухами – натренуйтеся на подушці. Можна це також робити це перед дзеркалом, щоби звикнути до свого голого тіла в русі. Коли перейдете до парного сексу, то варто починати рухатися дуже повільно, шукаючи пози та кути, які відчуваються найкраще. Якщо ваш партнер – чоловік, то це буде найбільш безпечним варіантом. Поза вершниці може травмувати ерегований член, якщо рухатися занадто швидко й не давати можливості зупинити неприємні відчуття негайно.

Звикайте до себе зверху поступово

Не всі народжуються з навичками, потрібними для сексу зверху, і повним прийняттям себе. Змушувати себе робити відразу все ідеально, звабливо та сексуально – це надто великий тиск.

Отож, доки ви ще вчитеся рухатися, ви можете одягати футболку, щоб не відриватися на думки про зовнішній вигляд. Поступово можна переходити до коротших топів і білизни. Завжди можна вимкнути світло, якщо вам некомфортно.

Також варто звернути увагу на пози, які демонструють менше тіла або зменшують зоровий контакт одне з одним. Це, наприклад, зворотна вершниця, коли жінка сідає спиною до партнера(-ки); вершниця сидячи, коли партнер(-ка) також сидить, спираючись на бильце ліжка; або ж вершниця з нахилом уперед, коли ви притискаєтеся верхньою частиною тіла до партнера(-ки).

Дуже важливо фокусуватися на тому, як ви почуваєтеся, а не на тому, як ви виглядаєте. Пози зверху створені для вашого задоволення, а не для того, щоб створити для когось певну картинку.

Попросіть партнера(-ку) допомогти

Те, що ви нагорі, не означає, що ви маєте виконувати всю роботу. Ваші партнер або партнерка можуть давати вам вказівки щодо того, що ви могли б спробувати разом, направляти ваші стегна руками або підтримувати вас, зігнувши трохи коліна, або періодично тримаючи вас на місці, доки вони рухають тазом знизу. Це дасть вашим м’язам час трошки відпочити.

Не бійтеся казати «ні»

Для деяких людей бути зверху неприємно. Це може бути пов’язано з надмірною сором’язливістю щодо свого тіла, болючими відчуттями під час сексу або невиправданістю такої великої фізичної активності. І якщо ви погодилися побути зверху, але потім зрозуміли, що вам цього не хочеться зараз або взагалі, то не варто змушувати себе продовжувати. Коли партнерці некомфортно (а коли вона зверху, це дуже помітно), то людина знизу також, найімовірніше, не отримуватиме задоволення.

Те, що ви не хочете бути зверху, не означає, що ви лінива. Якщо вам це не подобається, то це валідна причина, щоб не робити цього. Секс – це про задоволення, про пошук варіантів, коли обом партнерам приємно. Ви не зобов’язані прощатися зі своїм комфортом заради задоволення партнера(-ки).

Що робити, коли ви зверху?

Експериментуйте з рухами

У жінки є три напрямки, у яких вона може рухатися: зверху-вниз, уперед-назад і по колу.

Перший варіант вимагає значних фізичних зусиль та обережності. Варто підійматися приблизно на половину довжини, щоб уникнути травм і постійного випадіння члена або страпона. Найлегше цей рух робити в позі зворотної вершниці або ж коли ви робите це навприсядки, а не на колінах. У другому випадку варто підстелити подушку партнеру(-ці) під сідниці, особливо якщо ви високого зросту.

Другий варіант буде найбільш приємним для жінки, адже це не вимагає особливих зусиль, а клітор буде отримувати найбільшу стимуляцію. Рух уперед-назад також вважається найбезпечнішим для пар плюс-сайз. Найкращими позами для такого руху буде класична вершниця або вершниця з нахилом уперед. Ви також можете прогнутися назад і спертися партнеру(-ці) на коліна, але для цього треба певна гнучкість.

Рух по колу буде найприємнішим варіантом для обох, але варто рухатися досить повільно, щоб не травмуватися.

Спробуйте різні кути

Будь-яка зміна позиції вашого тіла й тіла партнера(-ки) змінять відчуття. Ви можете нахилятися вперед і назад, сидіти прямо, якщо вам хочеться відчути наповненість. Якщо ви відчуваєте занадто великий тиск на шийку матки, варто підстелити під коліна подушки. Якщо ж член або страпон постійно випадає через ваш зріст, то підстеліть подушку під партнера(-ку).

Додайте собі стабільності

Ліжко – це м’яка поверхня, яка рухається, і тому не допомагає вам балансувати. Це нормально – спиратися на коліна або грудну клітину партнера(-ки), узятися за руки, триматися за бильця ліжка або стіну. Ви також можете підстелити тверді подушки або згорнуте покривало собі під коліна, або ж переміститися на менш м’яку поверхню, наприклад, на диван або підлогу.

Торкайтеся себе й одне одного

Не забувайте торкатися партнера, цілуватися й обійматися. Якщо ви знизу, то ви можете стимулювати клітор партнерки, покласти руки їй на сідниці або талію, пестити її груди та пробувати пози, у яких ви можете обійняти партнерку.

Змінюйте пози та робіть паузи

Усі пози зверху вимагають великих фізичних зусиль, тому досить швидко жінка може втомитися, у неї можуть боліти ноги, сідниці та коліна. І це нормально – повертатися в місіонерську або інші пози, а потім знову бути зверху. Коли ваші м’язи горять, то навряд чи ви будете отримувати задоволення, тому не соромтеся попросити помінятися місцями.

Користуйтеся іграшками

Для багатьох жінок кліторальної стимуляції може бути недостатньо, тому ви можете скористатися віброкулями, вібраторами для пар, наприклад, We-Vibe або Double Love від Satisfyer, або ж ерекційними кільцями. Останні можна використовувати без рук.

Ви також можете експериментувати із затискачами для сосків або анальними пробками для максимальної стимуляції.

Як підготуватися до пози вершниці фізично?

Коли жінка зверху, вона активно залучає м’язи сідниць, квадріцепси та прес, а також м’язи рук, якщо вона спирається на коліна партнера(-ки) або ліжко. Щоб втриматися нагорі довше, ви можете робити присідання (особливо присідання сумо), випади вперед, назад і в сторону, планки та скручування.

Варто звернути увагу на загальну витривалість при фізичних навантаженнях, оскільки в позі вершниці жінка опускається та підіймається швидше, аніж присідаючи в залі. Ви можете спробувати кардіонавантаження: швидку ходьбу, біг, танці, стрибки або заняття на велотренажері.

Також допоможе розтяжка, адже в позах нагорі необхідно максимально розкрити стегна. З цим допоможуть випади, поза голуба, корови та собаки мордою вниз.

Фото: @anaiskanaisk, @ali_tate_cutler, @paeulini, @jillburro_w

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.