Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Одружишся, тоді їдь»: ректор львівського університету вдався до сексизму

У соцмережах його висловлювання піддали критиці

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник вдався до сексизму під час розмови з журналістами. Про це пише «Повага» з посиланням на видання ZAXID.NET.

Інцидент трапився під час розмови Мельника з медійниками, коли його питали, чому він надав звання почесного доктора Василю Кременю – колишньому міністру освіти, який перебував на посаді за президента Леоніда Кучми. За таке рішення Мельника критикували.

У розмові ректор ЛНУ зауважив, що ZAXID.NET ігнорує «позитивні події, які відбуваються в університеті». Серед іншого, він згадав досягнення науковиці Христини Гнатенко й додав, що боїться, щоб вона не виїхала за кордон.

«Які події позитивного характеру за пів року, які відбулися в університеті, ви висвітлювали? У 28 років Христина Гнатенко вже професор! Захистила по квантовій механіці. 28 років! Це ж унікальний феномен! І я тільки боюся, щоб вона не виїхала за кордон. Сказав їй: «Одружишся, тоді їдь», – сказав Мельник.

Висловлювання ректора прокоментував у Facebook журналіст Отар Довженко: «Цікаво, що має статися, щоб ректором українського державного вишу стала людина, яка хоча б не на 100% складається з сексизму, кучмізму і самодурства?» Його слова підтримали інші користувачі.

Нагадаємо, раніше студенти Львівського медуніверситету скаржилися на образливі й сексистські жарти з боку адміністрації освітнього закладу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.