Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМОЗ звільнило ректора Львівського медуніверситету внаслідок сексистського скандалу

Адміністрація закладу освіти дозволила собі образливі жарти в бік студентів

Міністерство охорони здоров’я України звільнило Бориса Зіменковського з посади ректора Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. Напередодні Зіменковський втрапив у сексистський скандал.

Новим виконувачем обовʼязків ректора став доцент, доктор медичних наук за спеціальністю «Хірургія», проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Орест Чемерис. Йому доручили найближчим часом забезпечити підготовку та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ.

Також Чемерис має розробити концепцію розвитку університетської лікарні у складі Львівського медуніверситету та підготовку медзакладу до укладання договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій.

У МОЗ зазначили, що ще один пріоритет – забезпечення координації дій у напрямі реалізації будівництва нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії.

«Міністерство охорони здоров’я України й надалі працюватиме задля створення всіх необхідних умов для навчання, а також відстоюватиме законні права та інтереси студентів», – додали в міністерстві.

Сексистський скандал в ЛНМУ

Минулого місяця студенти Львівського медуніверситету після розподілення на інтернатуру поскаржилися на образливі й сексистські жарти з боку адміністрації освітнього закладу.

Одна зі студенток, Марія Грищук, опублікувала відео з розподільної конференції, на яких чутно, як ректор університету Борис Зіменковський коментує прізвища студенток і їхню обрану спеціалізацію. Деякі члени комісії підтримували його жарти.

Зокрема, Зіменковський прокоментував рішення однієї зі студенток обрати хірургічне спрямування: «Жінка, а хоче різати… Сумне. Я б такої знати не хотів… А якщо мене заріже вночі?»

Згодом ректор заявив, що «нікому зі студентів нічого поганого не сказав», а його жарти про жінок були не для широкої аудиторії й студентів.

Після інциденту при МОЗ створили комісію, яка мала проаналізувати ситуацію й оцінити дії ректора й членів приймальної комісії. У міністерстві також обіцяли відповідні кадрові рішення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.