Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендБордо та мерло. Як зробити макіяж очей у винних відтінках

Бордо та мерло. Як зробити макіяж очей у винних відтінках — Тренд на Wonderzine

Приклади, лайфхаки та корисні засоби

Відтінки на кшталт бордо й бургунді доречні не тільки в палітрах помад. Розповідаємо про макіяж очей у бордово-винних тонах – мабуть, найбільш осінній б’юті-тренд.

Як це почалося

Тіні на показі Prada 2009 року, smoky eyes на шоу Gucci 2013 року, монохромний макіяж на моделях Anna Sui. Відтінки червоного вина давно перекочували з макіяжу губ до мейкапу очей, але довго залишалися чимось подіумним, сценічним.

2016 року вивести бордовий макіяж очей за межі тижнів моди спробувала візажистка Лючія Піка. Червоний став ключовим кольором дебютної колекції Піки для Chanel Beauty. Серед інших засобів, у Le Rouge Collection №1 була палетка тіней із бордовим відтінком і олівець винного кольору з шимером. «Червоний справді привертає увагу до очей. Та на початку мені доводилося багато пояснювати це людям і буквально переконувати їх спробувати [такий мейкап]», – згадує креативна директорка Chanel із макіяжу.

Відтоді винні відтінки на кшталт бордо й бургунді почали дедалі частіше фігурувати в масмаркеті. Одними з перших цей тренд підхопили Maybelline New York, які 2017 року випустили палетку з красномовною назвою The Burgundy Bar.

Так винні тіні й підводки стали обов’язковим атрибутом осіннього мейку. Цього сезону їх можна зустріти в осінній «четвірці» Chanel (відтінки 362 і 364) і хітовій палетці Ріанни Fenty Beauty Snap Shadows у новій варіації Wine.

Як носити та з чим поєднувати

Якщо ви з пересторогою ставитеся до таких відтінків, почніть із малого – наприклад, з туші відтінку бургунді. Контур ока виділіть тінями в тон, а лінії розтушуйте ватною паличкою. 

Змішайте винні тіні з рожевими, щоби вийшов колір розе – виразний, але не надто драматичний. Або випробуйте техніку омбре: зробіть плавний перехід від ніжно-рожевого (у внутрішньому кутику ока) до винного (у зовнішньому) та добре розтушуйте межі між відтінками.

Для виразності доповніть «димку» стрілкою – контрастною чорною чи бордовою. Вії густо покрийте тушшю, а брови зафіксуйте прозорим чи кольоровим гелем, щоби вони не відвертали увагу від очей.

Аби швидко перетворити мейк на вечірній, додайте на середину рухомого повіка глітер або тіні з ефектом «металік» – мідні чи золоті. До речі, якщо ви не плануєте купувати винні тіні без примірки, змішайте мідний колір із рожевим і погляньте, чи пасує вам такий мікс.

Якщо захочете повправлятися в каліграфії, замість стандартних стрілок намалюйте креативні – з розривом або хвостиком незвичної форми. Для цього скористайтеся гелевою підводкою чи кремовими тінями в парі з тонким пензлем. Ідеї та поради візажистки шукайте в рубриці «Майстер-клас».

Зауважте, що макіяж у винних відтінках може підкреслювати почервоніння шкіри, тож, якщо ви й без цього маєте «вічний рум’янець», скористайтеся зеленим корегувальним праймером. Якщо ж, навпаки, хочете побудувати образ навколо одного кольору, доповніть макіяж винною помадою та рум’янами в тон.

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.