Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядА це що таке? Патчі від прищів

А це що таке? Патчі від прищів
 — Догляд на Wonderzine

Швидка допомога

У РУБРИЦІ «А ЦЕ ЩО ТАКЕ?» ми розповідаємо про незвичні формати б’юті-продуктів і з’ясовуємо, чи потрібні вони вам.

Патчі від прищів – це SOS-продукт, який допомагає швидко зменшити запалення. Патчі не придатні для системного лікування акне: це засіб локальної дії для роботи з окремими висипами.

Працюють такі наліпки за схожим принципом з гідроколоїдними пластирами: вбирають рідину з рани (у цьому випадку з прищика) та перетворюють її на гель, який потім залишається на патчі. Так запалення поступово зменшується, а шкіра швидше загоюється.

Гідроколоїдні патчі від прищів можуть бути просякнуті протизапальним розчином. Серед популярних інгредієнтів: саліцилова кислота, бензоїлпероксид, ніацинамід та олія чайного дерева. Деякі патчі також оснащені мікроголками, які допомагають доставити активні інгредієнти вглиб шкіри. Дієві патчі з мікроголками можуть працювати на випередження й запобігати утворенню гнійного елемента.

Якщо наклеїти патч на прищ, який уже почав визрівати, він м’яко «витягне» гній – і на ранок на шкірі залишиться лише слід від висипу. З червоними підшкірними вузликами радикального ефекту не буде: патч може дещо зменшити почервоніння, але не більше. Однак і тут наліпки стануть у пригоді: патч захищатиме запалену ділянку від бруду, бактерій та ультрафіолету, а заразом відвадить вас від того, аби колупати шкіру.

Патчі від висипів бувають прозорі (зазвичай матові), з малюнками та навіть стразами. Деякі абсолютно непомітні на шкірі, тоді як інші привертають увагу та слугують декоративним елементом.

Як використовувати патчі від прищів?

Наклейте патч на попередньо очищену шкіру. Якщо в інструкції вказано, що наліпку треба добре притиснути, притримайте її пальцем 15–20 секунд. Залиште патч на шкірі на кілька годин (наприклад, на ніч). Коли наліпка стане білою, обережно її зніміть.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.