Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМузей попкультури в Сіетлі прибрав згадки про Джоан Роулінг із виставки про Гаррі Поттера

Письменницю назвали «безсердечною істотою, яка висмоктує радощі»

Музей попкультури в Сіетлі (MoPOP) прибрав усі згадки про Джоан Роулінг з експозиції, присвяченій серії книг про Гаррі Поттера, через коментарі письменниці щодо трансгендерних людей. Про це пише New York Post.

Раніше музей опублікував колонку керівника експозиції Кріса Мура, який є трансгендерною людиною. У матеріалі Мур заявив, що «у світі Гаррі Поттера є певна холодна, безсердечна істота, яка висмоктує радощі, і цього разу це не дементор», маючи на увазі Джоан Роулінг. 

Мур розкритикував письменницю за її погляди на трансспільноту, антисемітизм, расизм і відсутність репрезентації ЛГБТК+ спільноти у творах. 

«Ми хотіли б погодитися з теорією інтернету, що ці книги насправді були написані без автора, але ми не можемо ігнорувати те, як ця особа надто голосно заявляє про свої суперненависницькі погляди, що розділяють людей», – написав Мур.

Він повідомив, що куратори виставки прибрали будь-які експонати, що стосуються Роулінг, щоб «зменшити її вплив». У музеї заявили, що «пишаються підтримкою співробітників й однозначно підтримують небінарні й трансгендерні спільноти».

Звинувачення проти Джоан Роулінг

У червні 2020 року Роулінг звинуватили у трансфобії через її коментар щодо статті з виразом «люди, які менструюють». Письменниця пожартувала над цим у Twitter, і це викликало обурення в багатьох людей, оскільки фраза «люди, які менструюють» вживається не лише щодо жінок, а й щодо трансчоловіків і небінарних людей, у яких теж може бути менструація.

Після цього інциденту Джоан Роулінг іще неодноразово звинувачували в трансфобії та «скасовували» її в соцмережах. Письменниця заявляла про погрози й мусила звертатися до поліції, оскільки її адреса з’явилася в публічному доступі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.