Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно10 фільмів про літню відпустку

10 фільмів про літню відпустку — Кіно на Wonderzine

Пристрасті, катастрофи та пригоди

Безкінечно можна дивитися на три речі, як тече вода, як горить вогонь і як у серпні люди скаржаться, що літо вже минуло. Однак останній місяць можна провести яскраво й насичено, особливо якщо у вас відпустка.

Ми зібрали фільми про героїв, які вирішили провести літню відпустку цікаво й незвично (але не так божевільно, як у новому серіалі «Білий лотос»). Обирайте варіант, який вам більше до вподоби, і гайда на відпочинок.

«Басейн»

La Piscine

Письменник Жан-Поль Леруа приїжджає зі своєю коханою Маріанною на відпочинок до Сен-Тропе. Вони живуть у віллі біля великого басейну. У цей же час Лазурним берегом подорожує їхній друг Гаррі разом із 18-річною донькою Пенелопою. Гаррі був колишнім коханцем Маріанни, а про існування його дочки дівчина навіть не здогадувалася. Ситуація стає напруженою, коли Гаррі знаходять утопленим у басейні.

Головні ролі у французькій детективній класиці зіграли Ален Делон і Ромі Шнайдер.

«Тепер я йду в дику далечінь»

Into the Wild

Де дивитися: Sweet.tv, Amazon, YouTube

Шон Пенн зняв роуд-муві «Тепер я йду в дику далечінь» за мотивами книжки Джона Кракауера «У дикій глушині». Фільм на основі реальної історії розповідає про мандрівника Крістофера МакКендлесса, який знехтував матеріальним добробутом і почав подорожувати Мексикою, Штатами, Аляскою. Крістофер вважає, що справжнє щастя в самотності, а не в перебуванні з людьми.

Кілька років під іменем Олександр Суперволоцюга хлопець подорожує, бачить нові землі, шукає підробіток, поки не оселяється в суворій місцевості в середині шкільного автобусу.

Into the Wild знімали на реальних локаціях, де жив і мандрував Крістофер. Американський інститут кіномистецтва назвав стрічку одним із десяти найкращих фільмів 2007 року.

«Барб і Стар їдуть до Віста дель Мар»

Barb and Star Go to Vista Del Mar

Де дивитися: Megogo

Барб і Стар настільки нерозлучні подруги, що навіть обіймають однакові посади. На жаль, магазин, у якому дівчата працюють, збанкрутував, і їх звільняють. Замість скаржитися, плакати чи шукати підробіток подруги вирішують купити путівку до містечка Віста дель Мар у Флориді та яскраво відпочити. Однак після прибуття на місце їм доведеться не лише розважитися, а ще й врятувати містечко від знищення.

Компанію Крістен Віг та Еммі Мумоло у фільмі склав Джеймі Дорнан («П’ятдесят відтінків сірого»), який у цьому фільмі ще й виконав пісню.

«Готель «Меріґолд»: Кращий з екзотичних»

The Best Exotic Marigold Hotel

Де дивитися: YouTube

Британські пенсіонери вирішують поїхати на відпочинок до Індії. Нещодавно там відновили готель «Меріґолд», і на рекламному буклеті він має казковий вигляд. Герої прибувають на місце й бачать: готель зовсім не збігається з картинкою в рекламі. Згодом вони розуміють, що незручності не псують відпочинок, бо дружба й кохання все компенсують.

В акторському складі – Джуді Денч (отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у фільмі), Білл Наї («Реальне кохання», «Пірати Карибського моря»), Меггі Сміт («Гаррі Поттер», «Абатство Даунтон»).

«Зависнути в Палм Спрінгз»

Palm Springs

Де дивитися: Megogo, Sweet.tv

Літній варіант фільму «День бабака»: герої Palm Springs теж потрапляють у часову петлю. Найлз святкує весілля своєї подруги й зустрічається там із Сарою – сестрою нареченої. Саме вони вдвох опинилися в часовій петлі. Тепер їм доведеться безкінечно слухати весільні тости, а ще – відриватися на повну й робити в Палм Спрінгз усе, що заманеться.

Спочатку режисер Макс Барбаков задумував фільм як романтичну комедію; із часом додалися фантастичні елементи.

«Наші найкращі канікули»

Nos Plus Belles Vacances

Де дивитися: Amazon

Після того, як Ізабель спіймала свого чоловіка на зраді, вона вирішує поїхати всією родиною до села Бретань, щоб розібратися у своїх почуттях і переосмислити їхні стосунки. Вони ніяково почуваються в селі після життя в місті й натрапляють на недовіру з боку місцевих жителів. Тим часом їхній 12-річний син переживає перше кохання.

Завдяки своїй атмосфері та добродушному гумору фільм ідеально підходить для сімейного перегляду.

«Спекотне американське літо»

Wet Hot American Summer

Літній табір Camp Firewood неподалік від штату Мен готується до останньої зміни: скоро на нього обваляться уламки космічної станції. Відвідувачі намагаються закінчити все задумане й повеселитися на повну. Герої закохуються, сваряться, рятують табір і надолужують прогаяне протягом життя. Фільм переповнений сатирою на популярні тоді секс-комедії.

2015 року Netflix випустили приквел до фільму – комедійний серіал Wet Hot American Summer: First Day of Camp про перші дні діяльності табору. У ньому також знявся зірковий каст: Пол Радд, Елізабет Бенкс, Емі Полер, Бредлі Купер.

«Королівство повного місяця»

Moonrise Kingdom

Де дивитися: Megogo, Sweet.tv, Amazon

Сем і Сьюзі – бойскаути, а ще закохані в одне одного підлітки. Одного разу вони втікають подалі від дорослих, щоб знайти місце, де можуть бути щасливими. Вожатий загону бойскаутів, шериф і місцева влада намагаються знайти зниклих дітей. Скоро їх знаходять, і Сема відправляють до колонії-інтернату, де він мусить пройти електрошокову терапію. Глядачам доведеться дізнатися, чи матиме історія підліткового кохання продовження.

Вес Андерсон, режисер фільму, через кризу ідей використовував Google Earth для пошуку знімальних локацій. Стрічку номінували на «Оскар» за найкращий сценарій.

«Країна вина»

Wine Country

Де дивитися: Netflix

Шість подруг нарешті знаходять час для того, щоб зібратися разом і відпочити від буденних турбот та родинних проблем. Крім того, одна з жінок святкує своє 50-річчя. Еббі переглядає купу варіантів для їхнього спільного відпочинку, і вибір падає на винну долину Напа в Каліфорнії. Що може статися, коли шість подруг потрапляють у місце, де немає інтернету, але є багато алкоголю? Усе, що завгодно.

«Парк культури і відпочинку»

Adventureland

Де дивитися: Megogo

Перед навчанням у Колумбійському університеті Джеймс планує подорож Європою з другом дитинства. Раптово батьки хлопця говорять йому, що не можуть дозволити собі мандрівку, і навчання в університеті теж опиняється під загрозою. Замість відпочинку Джеймс мусить заробити грошей. Після численних відмов його нарешті беруть на роботу до парку розваг «Країна пригод» (Adventureland). Із цього часу в його особистому житті починаються справжні пригоди.

У головних ролях – Джессі Айзенберг («Соціальна мережа», «Ілюзія обману») та Крістен Стюарт («Персональний покупець», «Сутінки»).

Текст: Ольга Дуденко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.