Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали30 серіалів, які варто переглянути цієї осені

Багато містики, історичних постатей і повернення улюблених серіалів

30 серіалів, які варто переглянути цієї осені — Серіали на Wonderzine

Осінь – завжди потужна пора для прем’єр і релізів. Восени цього року нас потішать серіали, які не тільки цікаві сюжетом чи героями, а й актуальні в плані подій, про які розповідають. Наприклад, серіал про Бориса Джонсона або розмови Гілларі Клінтон із видатними новаторками сучасності. Також повертаються відомі нам «Володар перснів», «Білий лотос» і «Сага Вінкс».

Пропонуємо вам 30 серіалів, які допоможуть зробити вашу осінь різноманітною емоційно та пізнавальною.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Нові серіали

Диявол в Огайо

Devil in Ohio

Коли: 2 вересня

Де: Netflix

Творці Netflix називають цей серіал «приголомшливою історією демонічного хаосу й таємниці в серці малого містечка Америки». У його центрі опиняється психотерапевтка, яка дає прихисток у своєму домі для дівчини, що втекла з невідомої секти. Намагаючись урятувати незнайомку, жінка ставить під загрозу існування власної сім’ї. Ніхто не зможе почуватися в безпеці.

Події серіалу базуються на сюжеті однойменної книжки Дарії Полатін, яка також стала виконавчою продюсеркою та шоуранеркою стрічки. Головні ролі виконають Емілі Дешанель («Кістки», «Людина-павук 2») і Мадлен Артур («Усім хлопцям, яких я любила»).

Безстрашні

Gutsy

Коли: 9 вересня

Де: Apple TV+

Жінки, які були новаторками в певних галузях, зберуться разом, щоби знайти відповідь на запитання: що потрібно для того, щоби стати безстрашною, рішучою жінкою? Це документальне шоу, натхненницями якого стали Гілларі Клінтон і її дочка Челсі. Саме вони зустрічаються з артистками, активістками, лідерками різних спільнот і беруть інтерв’ю в героїнь сьогоднішнього часу. Серед гостей їхнього серіалу є акторка Кейт Гадсон, модель Кім Кардаш’ян, реперка Megan Thee Stallion.

Гілларі Клінтон говорить про задум шоу так: «Ми хотіли мати таку розмову, нібито сидимо в кухні чи на пікніку, де б це не було. У кожному випадку ми відчували, наче справді відкриваємо для себе якусь особистість. І ми намагалися дати цій людині розуміння того, що вона найважливіша». Натхненням для серіалу стала книжка Челсі та Гілларі – «Книжка безстрашних жінок: улюблені історії про мужність та стійкість».

Американський жиголо

American Gigolo

Коли: 9 вересня

Де: Showtime

Джуліан Кей через 15 років після арешту за вбивство намагається знайти себе в сучасній секс-індустрії Лос-Анджелеса. Крім того, він шукає причини, за які його ув’язнили та сподівається відновити зв’язок із Мішель – своїм єдиним справжнім коханням. Серіал знятий за однойменним фільмом, неонуарною кримінальною драмою Пола Шредера, де головну роль виконував Річард Гір.

Творцем сучасного телесеріалу став Девід Голландер. Виконавчий продюсер – Джеррі Бракгаймер, який раніше продюсував такі шоу, як CSI: Vegas і «Пірати Карибського моря». Джуліана зіграв Джон Бернтал («Ходячі мерці», «Король Річард: Виховуючи чемпіонок», «Ті, хто бажають моєї смерті»). Bustle пишуть, що саме Бернтал сформує нове покоління фанатів кримінальної історії.

Зміїна королева

The Serpent Queen

Коли: 11 вересня

Де: Starz

Серіал розповідає про Катерину де Медічі, яка виходить заміж, бувши підлітком-сиротою. Від неї очікують, що вона принесе до сім’ї багате придане та народить спадкоємців, але її чоловік закоханий у старшу жінку, а сама Катерина не може зачати дітей. Попри обставини, їй вдається зберегти свій шлюб і правити Францією протягом тридцяти років.

Телешоу натхненне нон-фікшном про французьку королеву, створеним Леоні Фредою. Творець Джастін Гейт відзначив, наскільки цікаво працювати над утіленням такої персонажки на екрані: «Писати про Катерину та її історію було справді захопливо, оскільки вона є дуже складною головною героїнею, яка стає вмілою правителькою, борючись із непересічними політичними й особистими труднощами протягом свого керування». У касті побачимо Саманту Мортон («Джейн Ейр», «Особлива думка», «Куртизанки»), Лів Гілл («Елізабет зникає», «Маленький незнайомець»), Антонію Кларк («Знедолені», «Тринадцята казка», «Кохання як бестселер»), Ніколаса Барнса («Привиди Марлі») й інших.

Ця Англія

This England

Коли: 21 вересня

Де: Sky

Борис Джонсон стає прем’єр-міністром Великої Британії в складний час, коли починається пандемія ковіду. У серіалі нам покажуть, як він ухвалював рішення в таких обставинах, а також свідчення лікарів, які мусили боротися з новим вірусом. Герої також обговорюють можливі економічні наслідки карантину, те, як це вплине на сприйняття громадськістю адміністрації Джонсона. Творці не оминули й подій з особистого життя прем’єра. Цей серіал – результат співпраці режисера Майкла Вінтерботтома («Подорож», «Люди цілодобових вечірок») і сценариста Кірона Квірке («Зозуля», «Захист винних»).

Бориса Джонсона зіграє всесвітньовідомий актор Кеннет Брана («Смерть на Нілі», «Белфаст», «Вбивство у «Східному експресі»», «Тенет»). На світлинах зі знімань схожість Кеннета з Борисом неймовірна, а самого актора майже неможливо впізнати. У зірковому складі також будуть Офелія Ловібонд («Демон всередині», «Пінгвіни містера Поппера», «Вартові галактики»), Саймон Пейслі Дей («Брекзит», «Королева та країна», «Переконання»), Ендрю Бучан («Корона», «Іспанська принцеса», «Кобра»).

Допоможи мені, Тодд

So help me Todd

Коли: 29 вересня

Де: CBS

У дитинстві Тодд хотів стати приватним детективом. Тепер, коли мрія втілена, а чоловік дуже добре розбирається у своїй професії, він не розуміє, що робити решту життя. Поруч із ним – мама-адвокатка, успішна в цій сфері, і це теж підштовхує до необхідності кар’єрного зростання. Тож, коли вона пропонує Тодду роботу штатного слідчого у своїй фірмі, він неохоче погоджується, проте мама допоможе синові зрозуміти, ким він хоче бути насправді.

Скотт Прендергаст («Вілфред, «Зіркові бої насмерть») – автор і сценарист «Допоможи мені, Тодде». Головні ролі виконали Марша Гей Гарден («Без пари», «Як уникнути покарання за вбивство», «Знайомтеся – Джо Блек») і Скайлар Астін («Надзвичайний плейліст Зої», «Ідеальний голос»). Також у серіалу є своя сторінка в Instagram, де можна подивитися відео, зроблені акторами на бекстейджі.

Інтерв’ю з вампіром

Interview with the Vampire

Коли: 2 жовтня

Де: AMC

Телесеріал жахів, створений Роліном Джоунсом і заснований на однойменному романі Енн Райс. Історія починається з інтерв’ю, яке для репортера дає багаторічний вампір. Він розповідає про те, як став вампіром, про свого безсмертного супутника, з яким у чоловіка виникають сварки з приводу вживання людської крові та про почуття до дівчини, з якою вони не зможуть бути разом через різність їхньої природи.

Esquire ставить серіал в один ряд із «Сутінками» та «Щоденниками вампіра». Сем Рід, один з акторів «Інтерв’ю з вампіром», зазначає, що на знімальному майданчику також працювали координатори інтимних сцен. В акторському складі також є Джейкоб Андерсон («Гра престолів»), Бейлі Басс («Убивство в подарунок», «Аватар 2»), Келін Коулман («Укус собаки»), Кріс Стек («Школа року», «Вбивця серед нас»).

Щоденна Аляска

Alaska Daily

Коли: 6 жовтня

Де: ABC

Талановита журналістка-розслідувачка Айлін залишає в минулому гучне життя в Нью-Йорку та розпочинає роботу в щоденній газеті штату Аляска. Жінка працює з багаторічною нерозкритою справою зниклої жінки, яку викрали, коли та була ще підлітком. Копаючи глибше та знаходячи зачіпки, Айлін дізнається, чому суд і поліція не зацікавлені в справедливості та пошуку винних.

Головну роль виконає Гіларі Свонк («Полювання», «Крихітка на мільйон доларів», «Місцевий»). «Щоденну Аляску» створив Том Маккарті, який також є режисером і виконавчим продюсером серіалу «Тринадцять причин чому».

Вокер: Незалежність

Walker Independence

Коли: 6 жовтня

Де: The CW

Події відбуваються наприкінці 1800-х років. Історія розповідає про Еббі Вокер, заможну жительку Бостона, чоловіка якої вбивають на її очах під час їхньої подорожі на Захід. Жінка прагне помсти. На шляху вона перетинається з привабливим шахраєм Хойтом, у якого є власна мета в мандрах. Подорож Еббі та Хойта приносить їх до маленького містечка з великим майбутнім у Техасі, де мешканці тікають від власного минулого.

Виконавиця головної ролі Кетрін Макнамара зазначає, що це не той вестерн, якого ви очікуєте: «Кожен герой не той, ким він здається на поверхні. У серіалі відчувається дух вестерну та ностальгія за ним, але це сучасна історія з героями, які переживають реальні речі, що дуже захоплюють». Поруч із нею в касті Метт Барр («Кров і скарб», «Доблесть»), Кеті Фіндлей («Щоденники Керрі», «Як уникнути покарання за вбивство»), Лоуренс Као («Кулак помсти», «Коло»), Грег Гованесян («Бойова машина»).

Опівнічний клуб

The Midnight Club

Коли: 7 жовтня

Де: Netflix

Група невиліковно хворих молодих людей живе разом у госпісі, де про них піклується лікар. Вони регулярно зустрічаються опівночі та по черзі розповідають страшні історії. Також друзі дають обіцянку одне одному, що той, хто першим не витримає хвороби, буде відповідальним за спілкування з групою з того світу. Після смерті одного з них починають відбуватися дивні та незрозумілі речі.

Майк Фланаган і Лі Фонг – творці серіалу. Майк уже мав досвід у розробці містичних проєктів про надприродні явища: «Привиди будинку на пагорбі», «Опівнічна меса», «Падіння дому Ашерів», «Окулус». Для «Опівнічного клубу» основою став однойменний роман Крістофера Пайка. У серіалі зіграють Іґбі Ріґні («Джо Белл», «Поза моєю зоною комфорту»), Іман Бенсон («Дядько Бак», «Алекса та Кеті»), Ая Фурукава («Хижа в лісі», «Терор»), Ларсен Томпсон («Перлина», «Лінія крові») та багато дебютантів.

Кімната рідкісних речей Гільєрмо дель Торо

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Коли: 25 жовтня

Де: Netflix

Майстер фільмів-жахів – Гільєрмо дель Торо – представляє вісім моторошних історій, від яких волосся стає дибки. До створення цієї антології зловісних розповідей також долучаються деякі з найбільш шанованих творців жахів сучасності, зокрема режисери стрічок «Бабадук», «Химера», «Менді» та багато інших. Netflix обіцяє «колекцію заплутаних історій жахів, зібраних оскароносними режисерами», а The Wrap переконані, що Гільєрмо дель Торо створює «найтемніший» проєкт у своїй фільмографії.

Окремі епізоди зрежисує сам Гільєрмо дель Торо («Алея жаху», «Форма води», «Лабіринт Фавна»), також він представлятиме кожну серію. До роботи долучився Майлз Дейл, який продюсував «Форму води». У касті присутні Ендрю Лінкольн («Ходячі мерці», «Реальна любов»), Ганна Галвей («Під прапором небес»), Люк Робертс («Чорні вітрила», «Бетмен», «Викуп»), Бен Барнс («Тінь та кістка», «Слова», «Доріан Грей»), Руперт Ґрінт («Гаррі Поттер», «Дім з прислугою», «Убивство за абеткою») та багато інших акторів.

Лопез проти Лопез

Lopez VS. Lopez

Коли: 4 листопада

Де: NBC

Глядачі побачать на екрані Джорджа Лопез і його дочку Майан в імпровізованій версії стосунків між батьком і донькою. NBC говорить, що це «сімейна комедія про негаразди, віднайдення контакту та всі біль і радість, які треба пройти між ними».

Крім Джорджа та Майан у серіалі знялися Селеніс Лейва («Щоденник майбутнього президента», «Помаранчевий – хіт сезону»), Бріс Гонзалез («Справжні чоловіки Голлівуду»), Метт Шайвлі («Тру Джексон», «Весільний рік»). Келлі Парк зрежисувала проєкт, а Деббі Волф стала сценаристкою та виконавчою продюсеркою.

Король Тулси

Tulsa King

Коли: 13 листопада

Де: Paramount+

У центрі сюжету опиняється Двайт Манфреді – нью-йоркський мафіозі, якого через 25 років неволі випустили з в’язниці. Його бос вислав Манфреда до Тулси, столиці Оклахоми, щоб відкрити там магазин. Двайт розуміє, що мафіозна родина може не враховувати його інтересів і не допомагати йому. Тож чоловік збирає команду людей, які разом із ним створять нову кримінальну імперію, яка нагадуватиме окрему планету.

Це кримінальна сага Тейлора Шерідана («Ті, хто бажають моєї смерті», «Мер Кінгстауна», «Йеллоустоун»), у якій зіграють Сильвестр Сталлоне («Роккі», «Рембо», «Самаритянин»), Дана Ділейні («Тіло як доказ», «Відчайдушні домогосподарки»), Ґаррет Гедлунд («Трон: Спадок», «Кров за кров»).

Віллоу

Willow

Коли: 30 листопада

Де: Disney+

Фантазійний пригодницький серіал, знятий за мотивами однойменного повнометражного фільму Рона Говарда, що отримав дві номінації «Оскар». Серіальна адаптація розповість про чарівника-початківця та малу дівчинку, яким судилося об’єднати королівства, знищити злу королеву та вигнати сили темряви. Тепер у чарівному світі, де панують чаклуни, тролі й інші містичні істоти, пригода триває, адже героям доведеться вирушити в небезпечні пошуки далеко за межами їхнього дому. Вони повинні зіткнутися зі своїми внутрішніми демонами та зібратися разом, щоби врятувати світ.

Серед акторів побачимо Джонатана Кездана («В країні жінок», «Ловець снів», «Великі неприємності»), уже згаданого Рона Говарда («Тринадцять життів», «Ігри розуму»), Венді Мерікль («Завтрашні легенди DC»), Кетлін Кеннеді («Зоряні війни», «Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа»).

Серіали, що продовжуються

Володар перснів: Персні сили

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Події серіалу відбуваються до основних подій трилогії «Володар перснів». Ітиметься про Другу епоху, коли Саурон разом з ельфами створив персні влади, а потім таємно викував Єдиний Перстень.

Сезон: приквел

Коли: 2 вересня

Де: Amazon Prime Video

Трейлер

Оповідь служниці

The Handmaid’s Tale

Серіал на основі роману Маргарет Етвуд, де розповідається про вигадане тоталітарне суспільство в майбутньому, у якому лише одна зі ста жінок може народити здорову дитину. Фертильних жінок збирають у спеціальні табори, де їх готують до єдиної цілі – зачати та народити дитину для офіцерів, чиї дружини не здатні це зробити.

Сезон: 5

Коли: 14 вересня

Де: Hulu

Трейлер

Атланта

Atlanta

Історія про Ерна, який живе в Атланті, не має ані грошей, ані власного будинку, тому вимушений перебувати або у своїх батьків, або в колишньої подруги. Як тільки він усвідомлює, що його двоюрідний брат стає дедалі популярнішим, Ерн відчайдушно прагне стати його менеджером, щоби поліпшити своє життя та життя своєї доньки Лотті.

Сезон: 4

КОли: 15 вересня

Де: FX

Трейлер

Доля: Сага Вінкс

Fate: The Winx Saga

У новому сезоні феї повертаються до навчання, проте не під директорством Алфеї. Її керування замінить жорстокіший режим.

Сезон: 2

Коли: 16 вересня

Де: Netflix

Трейлер

Сусідство

The Neighbourhood

Продовження комедійного сімейного серіалу, де різні родини намагаються знайти порозуміння, стати хорошими сусідами та друзями.

Сезон: 5

Коли: 19 вересня

Де: CBS

Квантовий стрибок

НQuantum Leap

Події відбуваються через 30 років після того, як доктор Сем Беккет здійснив квантовий стрибок і зник. Нова команда має перезапустити проєкт, розгадавши таємниці машини та її творця.

Сезон: сиквел

КОли: 19 вересня

Де: NBC

Початкова школа Ебботт

Abbott Elementary

Серіал, який розповідає про школу у Філадельфії, що має негативну репутацію в освітньому середовищі. Попри цей чинник і мале фінансування, учителі, які приходять сюди працювати, люблять свою роботу та налаштовані довести, що любов і розуміння – ключі до успіху.

Сезон: 2

Коли: 21 вересня

Де: ABC

Тизер

Привиди

Ghosts

Серіал розповідає про привидів із різних історичних періодів, що переслідують заміський будинок, водночас ділячи його територію з новими мешканцями.

Сезон: 2

Коли: 29 вересня

Де: CBS

Трейлер

Називайте мене Кет

Call me Kat

Комедія про Кет – оптимістичну та веселу жінку, яка постійно кидає виклик очікуванням суспільства та бажанням своєї матері, щоб довести, що вона може жити щасливо та повноцінно, прислухаючись до власних прагнень.

Сезон: 3

КОли: 29 вересня

Де: Fox

Ремі

Ramy

У третьому сезоні Ремі припинить свою духовну подорож і присвятить себе діамантовому бізнесу свого дядька.

Сезон: 3

Коли: 30 вересня

Де: Hulu

Трейлер

Сімейний закон

Family Law

Продовження історії про членів сім'ї, які неохоче працюють разом у юридичній фірмі свого батька в центрі Ванкувера.

Сезон: 3

Коли: 2 жовтня

Де: The CW

Трейлер

Коронер

Coroner

Дженні Купер намагається розкрити таємничі вбивства, які відбуваються навколо Торонто.

Сезон: 4

КОли: 2 жовтня

Де: The CW

Трейлер

Вінчестери

The Winchesters

Приквел культового серіалу «Надприродне», у якому почуємо історію батьків Діна та Сема Вінчестерів – Джона та Мері. Молоді люди змушені пожертвувати всім, щоби врятувати своє кохання та цілий світ.

Сезон: приквел

Коли: 11 жовтня

Де: The CW

Трейлер

Один із нас бреше

One of us is lying

Продовження історії про загадкову смерть однокласника, у якій невідомий убивця. Серіал виходить прямо перед Гелловіном, і атмосфера секретів і моторошності «Один із нас бреше» пасує такій даті.

Сезон: 2

Коли: 20 жовтня

Де: Peacock

Білий лотос

White Lotus

Загадкова, сповнена таємниць подорож героїв триватиме, – тільки в іншому готелі з іншими персонажами.

Сезон: 2

КОли: жовтень 2022

Де: HBO

Молоді монархи

Young royals

Після того, як один із героїв оприлюднив секс-запис із Вільгельмом і Саймоном, стосунки пари швидко припинилися. Вільгельм має довести свою непричетність до відео, щоб захистити репутацію королівської сім’ї, але цим він зрадить Саймона. У цій дилемі опиняються головні герої в другому сезоні.

Сезон: 2

Коли: листопад 2022

Де: Netflix

Фото: Peacock, AMC, NBC, CBS, Fox, HBO Max, Showbiz CheatSheet, Vanity Fair, Hulu, Netflix, ABC, Collider, CW

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.