Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії трансжінкам хочуть заборонити перебувати в жіночих лікарняних палатах

Також медики відмовляються від гендерно нейтральної мови

Міністр охорони здоров’я Великої Британії Стівен Барклі хоче заборонити трансгендерним жінкам проходити лікування в жіночих лікарняних палатах. Як пише The Telegraph, Барклі хоче «відновити здоровий глузд» у Національній службі охорони здоров’я (National Health Service, NHS), оскільки він вважає, що права жінок дедалі більше відсувають на другий план.

У вівторок, 3 жовтня, Барклі має оголосити низку пропозицій щодо зміни політики NHS. Зокрема, він пропонує розміщувати трансгендерних пацієнтів в окремих приміщеннях. Згідно з правилами NHS, від 2021 року транслюди можуть перебувати в палатах, які відповідають їхній гендерній ідентичності.

Також Барклі повідомив, що NHS відмовляється від гендерно нейтральної мови, яку запровадили у квітні цього року. Медикам радили формулювати речення в гендерно нейтральній формі. Наприклад, казати «симптоми нижніх сечових шляхів у чоловіків, трансгендерних і небінарних людей із простатою» або «вагітні люди» чи «вагітні жінки й люди».

За словами Барклі, його пропозиції означатимуть повернення «здорового підходу до питань статі й рівності».

На початку березня цього року близько 1200 лікарів, медсестер й інших медичних працівників Національної служби охорони здоров’я Великої Британії скаржилися на «дискримінаційний» крок щодо переходу на гендерно нейтральну мову, нібито вона «ображає жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.