Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняАфганські жінки публікують фото в яскравому традиційному одязі. Це протест проти правил Талібану

#DoNotTouchMyClothes

Афганські жінки публікують фотографії в яскравих традиційних костюмах із хештегом #DoNotTouchMyClothes. Так вони протестують проти правил талібів, що студентки повинні носити абаю та нікаб, що закривають тіло та більшу частину обличчя.

Після впровадження цього закону, 300 жінок з’явилися в аудиторії Кабульського університету повністю одягнені в чорний одяг, який покриває й ноги, руки й обличчя. Інші афганські жінки почали публікувати фотографії в яскравому традиційному одязі й пояснювати, який вигляд він має насправді.

Речниця з питань праці Великої Британії Пеймана Асад, яка стала першою жінкою афганського походження на цій посаді, підтримала протест. У своєму твітері вона опублікувала фото та підписала його: «Моя традиційна сукня. Наш одяг – це не вбрання дементорів, які носять жінки «Талібану».

Голова афганської новинної служби DW News Васлат Хасрат-Назімі теж опублікувала знімок, де показала свій традиційний наряд.

Журналістка BBC Содаба Хайдаре написала: «Ми любимо багато кольору. Навіть наш рис кольоровий і прапор теж».

Раніше Талібан говорив про заборону жінкам займатися спортом, «де видно їхні обличчя та фігури», ходити на роботу та вчитися разом із чоловіками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.