Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВідео дня: Відповідь білоруських активісток на заяви Лукашенка про мітингувальників

«Це мені краще народжувати, ніж вирішувати політичні питання»

Білоруські активістки записали відео як відповідь на слова президента Олександра Лукашенка про мітингувальників, яких він вважає «безробітними з кримінальним минулим».

Раніше він також назвав людей на протестах вівцями, якими керують з-за кордону.

«Ми зафіксували дзвінки з-за кордону. З Польщі, Великобританії та Чехії були дзвінки, які керували нашими, вибачте мене, вівцями: вони не розуміють, що роблять, а ними вже починають управляти», − сказав Лукашенко.

У відео жінки перефразовують слова Лукашенка та його сексистські заяви: «Це я вівця, якою керують», «Я і є білоруське бидло», «Це мені краще народжувати, ніж вирішувати політичні питання», «Це в мою спину ви стріляєте».

«Це наш сигнал про допомогу. Це наш крик душі, спрямований усім небайдужим. Зараз ми відстоюємо нашу свободу на мирних акціях, на вулиці й у мережі, отримуємо строки, поки вас вводять в оману та дезінформують», − звернулися активістки до глядачів ролика.

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ В БІЛОРУСІ:

За результатами голосування на президентських виборах укотре переміг чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко. Штаб Тихановської не визнав результатів виборів.

Після виборів у країні почалися протести, які переросли в сутички: правоохоронці почали застосовувати силу проти протестувальників. Під час протестів померло щонайменше двоє мітингувальників.

На лікуванні перебувають близько 200 людей, за даними білоруського міністерства охорони здоров’я. За три дні протестів затримали близько 5 тисяч людей, а з багатьма протестувальниками немає зв’язку. Правоохоронці застосовують світло-шумові гранати, сльозогінний газ і гумові кулі, протестувальників б’ють кийками.

Пізніше влада вивезла Тихановську з країни до Литви в результаті компромісу, щоб випустити ув’язнену Марію Мороз − керівницю штабу Тихановської. Діти кандидатки також перебувають за кордоном.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.