Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяThe Guardian присвятив обкладинку білоруським жінкам, які з квітами вийшли на протест

The Guardian присвятив обкладинку білоруським жінкам, які з квітами вийшли на протест — Життя на Wonderzine

На знак підтримки

Британський журнал The Guardian Weekly присвятив обкладинку 21 серпня жінкам у Білорусі, які протестують проти результатів президентських виборів.

«Президент Білорусі Олександр Лукашенко знаний «репутацією останнього диктатора Європи». Але після 26 років правління в колишній радянській республіці 9 серпня відбулися чергові сфальсифіковані вибори. Білоруси вийшли на вулиці», − пише видання.

У Мінську 12 серпня близько 250 жінок у білому одязі з квітами вийшли з квітами на протест проти дій силовиків і на знак солідарності з мирними демонстрантами. Це була мирна акція, під час якої жінки закликали правоохоронців припинити бити людей.

Під час мирних протестів людей затримували й відвозили до ізоляторів. Затримані жінки розповідали про погрози смертю, зґвалтуванням і про побиття чоловіків.


Пізніше білоруські лікарі-гінекологи з Гродно розповіли, що в лікарнях лежать зґвалтовані після затримання жінки та чоловіки. За словами гінекологів, у лікарнях перебувають дівчата, яких поклали в лікарню після ізолятора тимчасового тримання з розривами шийки матки, а в проктологічному відділі перебувають чоловіки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.