Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОмбудсменка розповіла про «масовий характер» зґвалтувань на окупованих територіях

І звернула увагу на заборону абортів у Польщі

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про десятки фактів зґвалтувань з боку росіян на окупованих територіях. Про це пише «Укрінформ».

Раніше омбудсменка розповідала про 25 жінок віком від 14 до 24 років, яких утримували в підвалі в Бучі. Наразі девʼять з них вагітні. Денісова уточнила, що деякі з жінок дізналися про вагітність уже за кордоном: після отримання допомоги вони виїхали як біженки.

«Ми знаємо один випадок у Польщі, де вже заборонені маніпуляції. Там це питання [аборт – ред.] вирішують правозахисні організації. Дуже важко жінці думати про те, що вона народжуватиме дитину від агресора», – повідомила омбудсменка.

Денісова додала, що наразі відома лише частина злочинів, тому що більшість постраждалих не хочуть про це розповідати. Вона уточнила, що частина історій надходить від постраждалих жінок, а про деякі випадки відомо від психологів, до яких телефонують постраждалі. По допомогу вже звернулися понад 50 людей.

Раніше ми писали, як у Польщі українські переселенки, які пережили сексуальне насильство з боку росіян, стикаються з перешкодами в процедурі переривання вагітності через закон про аборти.

Фото: instagram/denisovaombudsman

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.