Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховна Рада призначила нового Уповноваженого з прав людини

Після відсторонення Людмили Денісової від посади

Верховна Рада призначила народного депутата Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого з прав людини.

До цього на засіданні члени комітету затвердили висновок щодо відповідності кандидатури Лубінця на посаду омбудсмана. Сьогодні після годинного обговорення рішення підтримали 250 депутатів.

«Вірю, що його досвід на посаді, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень, покладених на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», – зазначив раніше голова ВР Руслан Стефанчук.

Дмитро Лубінець – голова комітету ВР із питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Також він є членом Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи та першим заступником голови правління ГО «Народно-патріотичний союз Донбасу».

Нагадаємо: наприкінці травня українські медійниці звернулися до Людмили Денісової із закликом скорегувати комунікацію про статеві злочини під час війни. 31 травня Верховна Рада відсторонила Денісову від посади. Недовіру Людмилі Денісовій висловили відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану. У відповідь Денісова заявила, що оскаржуватиме звільнення в суді.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.