Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖурналістка Ірина Данилович припинила голодування

Їй обіцяють надати необхідне лікування

Засуджена в Криму журналістка Ірина Данилович припинила голодування. Про це пише «Крим.Реалії».

Батько журналістки Броніслав Данилович повідомив, що вона припинила голодувати в обмін на лікування. «Сьогодні обіцяють везти на обстеження до лікарні; якої не сказали», – зазначив він.

Батько журналістки також сказав, що в середу, 5 квітня, адвокату Данилович удалося з нею зустрітися. За словами захисника, стан Ірини «не дуже добрий»: вона, як і раніше, скаржиться на біль у вусі, запаморочення й головний біль.

Броніслав Данилович планує зустрітися з донькою в суботу, йому дозволили побачення в СІЗО. «Обдурять чи ні, не знаю, але обманювати – це їхнє хобі», – зауважив чоловік.

Ірина Данилович 21 березня оголосила сухе голодування до «початку лікування або біологічної смерті». Це був знак протесту проти того, що в Сімферопольському СІЗО їй не надають медичної допомоги. Журналістка припускала, що могла пережити мікроінсульт.

Російські окупанти затримали Ірину Данилович 29 квітня 2022 року на території тимчасово окупованого Криму. Її підозрювали в незаконних діях із вибуховими речовинами чи вибуховими пристроями. Російський суд у Криму 28 грудня 2022 року засудив Данилович до 7 років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні й виготовленні вибухових речовин. Данилович своєї провини не визнала.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.