Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: апеляційний суд почав розгляд справи

Суд заслухав вступні промови сторін кримінального провадження

Закарпатський апеляційний суд 3 серпня розпочав розгляд справи про сексуальне насильство над 14-річною дівчинкою, яке трапилося в селі Верхні Ворота на Закарпатті. Про це повідомляють асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» і юридична компанія «Міллер».

Юристи повідомили, що суд заслухав вступні промови сторін кримінального провадження, кожна з яких виклала обставини справи й докази, які підтверджують наведені доводи. 

«Наша позиція незмінна – реальне позбавлення волі обвинуваченим і задоволення цивільного позову потерпілої в повному обсязі», – наголосили в «Міллер».

Адвокатка Марта Змисла розповіла, що під час засідання звертала увагу суду на шкоду, яку заподіяли потерпілій. Зокрема, це наслідки пережитого насильства і їхній вплив на всі сфери життя дівчинки. 

«Я звернула увагу на те, що тривалість розслідування, неодноразові допити потерпілої є також шкодою, яка має бути врахована при присудженні моральної компенсації», – додада Змисла.

Наступні судові засідання відбудуться 9 й 10 серпня. Під час них визначатимуть докази, які підлягатимуть дослідженню, а також встановлять порядок дослідження.

Нагадаємо, 16 березня стало відомо, що троє підлітків із Закарпаття уникли покарання за групове зґвалтування 14-річної дівчини. Замість п’яти років позбавлення волі їм присудили дворічний випробувальний термін і зобов’язали виплатити по 60 тисяч гривень компенсації, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного. Нині прокуратура оскаржує судовий вирок у цій справі.

Розгляд справи мав розпочатися ще в червні, однак тоді суд відклав його через нібито хворобу адвоката обвинувачених. Згодом, 2 серпня, суд знову переніс засідання, оскільки обвинувачені залучили ще двох адвокатів. Юристи припускали, що це роблять задля затягування справи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.