Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСправа про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: апеляція скасувала «мʼякий» вирок

Справу передали на новий судовий розгляд

Закарпатський апеляційний суд скасував вирок у справі про зґвалтування 14-річної дівчини у селі Верхні Ворота на Закарпатті.  

Юридична компанія «Міллер», адвокати якої захищають постраждалу дівчинку, повідомили, що апеляційні скарги задовольнили частково. Суд призначив новий розгляд у суді першої інстанції, тобто справу повертають до районного суду для її розгляду з самого початку. 

В апеляції прокурори наполягали скасувати вирок через «мʼякість» покарання. Також прокурори вимагали задовільнити в повному обсязі цивільний позов про відшкодування потерпілій моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням – 450 тисяч гривень.

Адвокати повідомили, що обвинувачені заперечували проти призначення реального покарання й просили відмовити у задоволенні апеляційних скарг. 

Нагадаємо, 16 березня стало відомо, що троє підлітків із Закарпаття уникли покарання за групове зґвалтування 14-річної дівчини. Замість п’яти років позбавлення волі їм присудили дворічний випробувальний термін і зобов’язали виплатити по 60 тисяч гривень компенсації, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного. Нині прокуратура оскаржує судовий вирок у цій справі.

Розгляд справи мав розпочатися ще в червні, однак тоді суд відклав його через нібито хворобу адвоката обвинувачених. Згодом, 2 серпня, суд знову переніс засідання, оскільки обвинувачені залучили ще двох адвокатів. Юристи припускали, що це роблять задля затягування справи.

3 серпня суд розпочав розгляд справи. За словами адвокатів, розгляд справи по суті відбувався два дні: 9 й 10 серпня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.