Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГолова футбольної федерації Іспанії Рубіалес іде у відставку після поцілунку з футболісткою

Гравчиня звинуватила його в сексуальному насильстві й примусі

Луїс Рубіалес іде з посади президента футбольної федерації Іспанії. Його розкритикували за те, що він без згоди поцілував капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги на чемпіонаті світу з футболу серед жінок. Про це повідомляє BBC.

«Після того, як FIFA швидко відсторонили мене, а також після решти відкритих проваджень проти мене, я, очевидно, не зможу повернутися на свою посаду. Наполягання на тому, щоб чекати й триматися, не принесе нічого позитивного ні федерації, ні іспанському футболу», – ідеться в заяві Рубіалеса.

За його словами, рішення піти у відставку він ухвалив після порад від друзів і родини.

Що передувало

Луїс Рубіалес під час нагородження переможців чемпіонату світу з футболу серед жінок схопив капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо за обличчя й поцілував її в губи, хоча футболістка не давала на це згоди. 

Згодом Рубіалес перепросив за свій вчинок, пояснивши, що його «переповнював захват» від перемоги збірної Іспанії на чемпіонаті світу. Водночас він відмовився йти у відставку через скоєне, назвав себе «жертвою фальшивого фемінізму» і стверджував, що Ермосо давала згоду на поцілунок. 

У відповідь на ситуацію футболістки національної збірної Іспанії заявили, що не виступатимуть за команду, доки Рубіалеса не відсторонять.

24 серпня FIFA відкрила дисциплінарне провадження проти Луїса Рубіалеса через його неналежну поведінку. А федерація Іспанії з футболу розпочала внутрішнє розслідування після активації протоколу про сексуальне насильство.

26 серпня Міжнародна федерація футболу (FIFA) тимчасово відсторонила Луїса Рубіалеса. Іспанська прокуратура почала досудове розслідування, щоб з’ясувати, чи можна розцінювати інцидент із поцілунком як сексуальне насильство. 

Водночас мати Луїса Рубіалеса зачинилася в церкві в Мотрілі й заявила, що голодуватиме через «нелюдське й криваве полювання» на її сина. Згодом вона потрапила до лікарні.

8 вересня Дженніфер Ермосо подала скаргу до Верховного суду Іспанії проти Рубіалеса за сексуальне насильство й примус. Прокурорка Марта Дурантез Гіл повідомила, що Ермосо зазнала тиску з боку оточення Рубіалеса: вони закликали футболістку запевнити інших, що поцілунок відбувся за згоди.

Також на тлі скандалу понад 200 жінок з усієї Іспанії анонімно поділилися особистим досвідом сексизму чи зловживання владою на робочому місці.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.