Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ десятьох потягах «Укрзалізниці» з’явиться охорона для безпеки пасажирів

І в разі конфліктних ситуацій

Перші десять поїздів «Укрзалізниці» супроводжуватиме воєнізована охорона, повідомили «Суспільному» в компанії. Пілотний проєкт запустять наприкінці серпня.

Охорона працюватиме разом із бригадою потяга, якщо пасажири порушуватимуть правила поведінки.

«Ми (представники «Укрзалізниці» − ред.) зверталися до поліції з проханням супроводжувати потяги. Ніякої відповіді впродовж довгого часу не отримували. Тому це буде відомча воєнізована охорона, звичайно ж, коштом «Укрзалізниці». У нас є така, проте вона супроводжує вантажні поїзди, а так буде супроводжувати ще й пасажирські. На цьому етапі ми обирали ті потяги, які, на нашу думку, мають найбільший попит, або ті, де, звичайно ж, часті випадки [порушень]», − пояснили в компанії.

В «Укрзалізниці» додали, що під час конфліктних ситуацій між пасажирами потрібно звертатися до провідника. Зі свого боку, він повинен звернутися до начальника потяга, який викличе поліцію на найближчій станції зупинки.


Наприкінці липня до пасажирки Анастасії Лугової в її купе з сином увірвався чоловік Віталій Рудзько, який побив її та намагався зґвалтувати.

За словами Анастасії, провідники потяга не хотіли викликати поліцію, пропонували гроші, щоб жінка не зверталася до правоохоронних органів, оскільки зловмисник їхав у потязі «зайцем».

«Укрзалізниця» пообіцяла звільнити частину працівників, через чию недбалість чоловік проник до потяга. Зокрема, провідника вагона, де стався напад, і начальника потяга.

Пізніше міністр інфраструктури В’ячеслав Криклій розповів, що працівникам «Укрзалізниці» в потягах дозволять користуватися газовими балончиками для захисту.

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.