Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниNetflix відповів на звернення Мінкульту щодо образу українки в «Емілі в Парижі»

Після критики зображення героїні Петри

Netflix відповів на звернення Мінкульту щодо «карикатурного образу» українки в другому сезоні серіалу «Емілі в Парижі». Про це dev.ua повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Ткаченко розповів, що в Netflix відповіли «достатньо дипломатично» та подякували за зворотний зв’язок. «Про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, щоб упередити подібні випадки», – поділився він.

Міністр додав, що ситуація піднімає питання іміджу України за кордоном. «Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб за подальшого показу персонажів української національності в майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців», адже від цього залежить імідж України за кордоном, додав він.

Другий сезон популярного шоу з Лілі Колінз вийшов 22 грудня. У четвертій серії героїня Емілі знайомиться на курсах з французької з українкою на ім’я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. У серіалі Петру показали як малоосвічену дівчину з поганим смаком, яка любить усе «безплатне», боїться депортації та до того ж ще й крадійка.

Після прем’єри серій українці почали критикувати шоу за стереотипи. Читайте матеріал Wonderzine Україна, де ми поговорили з українками, які працюють у різних галузях культури та бізнесу, і запитали їхні думки щодо зображення героїні в серіалі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.