Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Тайвані одностатева пара вперше усиновила дитину

Суд ухвалив рішення, незважаючи на обмеження в законі

У Тайвані подружжя Ван Чен-вей і Чен Чун-джу стали першою одностатевою парою, яка легально усиновила дитину, з якою жоден із них не має родинних зв’язків. Як повідомляє The Guardian, парі вдалося оскаржити місцеві закони в суді.

У 2019 році Тайвань став першою країною в Азії, де узаконили одностатеві шлюби, проте там досі існують певні обмеження, із якими не стикаються гетеросексуальні пари. Наприклад, будь-яка особа може подати заявку на усиновлення дитини, так само це може зробити одружена гетеросексуальна пара. Але для одружених одностатевих пар єдиним варіантом є розлучення, після чого один із партнерів подасть заявку. Тоді вони можуть знову одружитися, але інший партнер не отримає рівних прав на батьківство.

Ван і Чен, які перебувають у стосунках 16 років, відклали свій шлюб, щоб завершити усиновлення дівчинки Чжоджо, а потім звернулися до суду, щоб Чен визнали батьком дитини.

Зрештою суд постановив, що дитина не повинна бути дискримінована через статус її батьків і що закон не забороняє усиновлення дітей, яких уже усиновили. Рішення дозволило Чену вдочерити Чжоджо й бути зареєстрованим як батько разом з Ван.

«Зараз у мене є все. Я одружений, і, як і гетеросексуальні пари, ми можемо мати власних дітей. Але ми народжені, щоб мати й насолоджуватися всім цим, це не історія благодійності. Нам не треба було боротися за це», – поділився Ван.

Минулого року ми розповідали, як суд Тайбею, Тайвань, визнав дійсним шлюб Тін Цзеєна та його партнера Ліона Чін Фая, жителя регіону Макао, де заборонені одностатеві шлюби.

Читайте матеріал Wonderzine Україна, де ми поговорили з жінками, яких удочерили, про те, як вони поставилися до цієї новини, чи змінилися стосунки з їхніми батьками, і дізналися, з якою реакцією оточення вони стикнулися.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.