Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПарфумиФреш, льодяник, лимонад. 8 ароматів із нотами цитрусів

Фреш, льодяник, лимонад. 8 ароматів із нотами цитрусів — Парфуми на Wonderzine

Від Jo Malone, Guerlain і Lush

Аромати з нотами цитрусів – простий спосіб освіжитися в спеку та збадьоритися без кофеїну. Розповідаємо, де шукати парфуми з бергамотом, грейпфрутом й апельсином – свіжі, солодкі або з гірчинкою.

Acca Kappa Mandarin & Green Tea

2200 гривень

Mandarin & Green Tea – максимально чесна композиція. Замовляли зелений чай і мандарини – будь ласка, забирайте. Аромат приємно освіжає в спеку й нагадує фруктовий айс-ті, причому не куплений, а домашній, у скляній карафці та зі скибками свіжих фруктів.

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria

від 2756 гривень за 75 мл

Говоримо «літо» – думаємо про Aqua Allegoria. Без легких туалетних вод Guerlain не обходиться, здається, жодна добірка літніх ароматів.

В усіх ароматах колекції є нота калабрійського бергамота, але тільки в Bergamote Calabria вона грає на першому плані. Комбо з бергамота, терпкого петітгрейна та свіжих прянощів збиває градус спеки не гірше за літній дощ.

Міксувати Bergamote Calabria можна з Mandarine Basilic або Pamplelune із тієї ж колекції.

Lush Sun

600 гривень

Якби сонячний кліп Lorde на пісню Solar Power був ароматом, він би точно нагадував Sun. Дзвінкі цитрусові парфуми Lush схожі на апельсиновий льодяник на паличці, який так і кортить з’їсти перед обідом. Нота апельсина в Sun максимально наближена до правди: жодного синтетичного душка, як в освіжувачах повітря – лише справжня м’якоть і цедра.

Придбати «Сонце» можна в класичному флаконі чи в компактному форматі твердих парфумів, про який ми розповідали раніше.

Miller Harris Tea Tonique

4370 гривень

Будьмо відверті: 5 o'clock tea – застаріла традиція, якої дотримуються хіба що аристократи. Проте аромати з нотою чаю краще за англійців досі не робить ніхто.

Tea Tonique – зразкова чашка чаю: з лимоном, але без цукру, на дерев’яному підстаканнику й зі срібною ложечкою. За достовірне чайне звучання відповідають ноти ерл-грею й мате, а за свіжий старт – лимон і бергамот. Пряного відтінку композиції надає дрібка мускатного горіха.

Jo Malone Grapefruit

від 1850 гривень за 30 мл

Найкращий спосіб пробудитися – випити склянку грейпфрутового фрешу чи нанести на себе Grapefruit. Аромат Jo Malone – фотореалістична копія грейпфрута, гіркого, соковитого, з яскраво-червоною м’якоттю. Супутні ноти (розмарин, мох, перцева м’ята) не «глушать» цитрус – навпаки, додають йому нових несподіваних відтінків.

Для одеколону Grapefruit тримається досить довго, але наносити його краще на парфумований крем або лосьйон. Це допоможе подовжити стійкість аромату, а заразом підсилити його звучання.

Zielinski & Rozen «Мандарин, Іланг-іланг, Лимон»

1773 гривні

Ізраїльський бренд Zielinski & Rozen вирішив розщедритись і подарувати відпустку кожному клієнту. За задумом Ереза Розена, нові концентровані парфуми миттєво телепортують вас на розкішний курорт (принаймні подумки).

Піраміду аромату склали з цитрусів та іланг-іланга. Останній має специфічне квітково-бальзамічне звучання й дещо «замилює» лимон і мандарин. Якщо ви не любите класичні «лимонади» й шукаєте щось неочевидне, дайте шанс цим парфумам.

Memo Paris Sicilian Leather

7951 гривня

Nomadic Leathers – колекція ароматів, натхненна вінтажними шкіряними валізами, із якими бренд «подорожує» різними країнами: від Морокко до Ірландії. Новою зупинкою в парфумерній мандрівці Memo став острів Сицилія. Sicilian Leather поєднує ноти бергамота й гіркого апельсина з акордом білої шкіри, спеціями й деревними нотами. Ці парфуми – данина надзвичайній природі Сицилії та вулкану Етна, який може пробудитися в будь-який момент.

Diptyque Eau des Sens

4331 гривня

Eau des Sens – квітково-цитрусовий аромат, що об’єднує ноти флердоранжу (апельсинового цвіту) та плодів гіркого апельсина. Доповнюють композицію ягоди ялівцю – виходить такий собі апельсиновий джин для літніх коктейлів.

Maison Margiela Replica Under the Lemon Trees

3917 гривень

Здається, що Under the Lemon Trees узяв від лимона буквально все: м’якоть, цедру, сік, листя й навіть гілки. Досягти такого ефекту парфумерам удалося завдяки есенції петітгрейну й ноті каламондина – гібрида мандаринового дерева й кумквату.

Свіжого, дещо зеленого звучання аромату додають ноти чайного листя й мате; навести різкість допомагає коріандр. До бази, яка тримає свіжу верхівку, поклали кедр і білий мускус.

Після знайомства з цим ароматом хочеться телепортуватися в Палермо та сховатися в затінку лимонних дерев. Або принаймні приготувати лимонне печиво за нашим рецептом, якщо відпустка поки не світить. 

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.