Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд визнав незаконним наказ про реорганізацію «Довженко-Центру»

У Держкіно заявили, що подаватимуть апеляційну скаргу

Господарський суд міста Києва 11 липня визнав незаконним наказ Держкіно про реорганізацію фільмофонду «Довженко-Центр». Про це повідомляє «Суспільне Культура».

«Ми вдячні нашим прихильникам за громадський контроль. Саме суспільний інтерес і включеність не дав справі захлинутися», – прокоментували в «Довженко-Центрі».

Міністерство культури та інформаційної політики України також підтримало рішення суду, назвавши це «збереженням культурної спадщини».

Під час судового засідання представник Держкіно наполягав закрити справу, оскільки наказ втратив чинність. Представники «Довженко-Центру» не погодилися з цим, оскільки в самому наказі Держкіно від 28 червня 2023 року не визначено, чому орган правління вважає, що наказ втратив чинність.

Зрештою суд постановив не задовольняти клопотання про закриття справи, а згодом визнав наказ Держкіно незаконним.

У Держкіно заявили, що подаватимуть апеляційну скаргу. На це є 20 днів після того, як суд видасть текст рішення з підписами.

Що відомо про конфлікт Держкіно й «Довженко-Центру»

Державне агентство України з питань кіно 16 серпня 2022 року видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У центрі заявили, що це фактично означає ліквідацію національного кіноархіву.

28 жовтня «Довженко-Центр» подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати реорганізацію. 27 березня 2023 року відбулося останнє підготовче засідання, на 2 травня призначили розгляд справи по суті.

29 червня Держкіно оголосило, що скасувало наказ про реорганізацію від 5 серпня 2022 року й попрохало закрити справу щодо «Довженко-Центру».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.