Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДержкіно просить закрити справу щодо «Довженко-Центру». Що відомо

Реорганізацію центру можуть скасувати

29 червня в Господарському районному суді Києва Держкіно подало клопотання про закриття справи щодо «Довженко-Центру», оскільки скінчилися строки виконання наказу про реорганізацію. Про це пише «Суспільне Культура».

Видання зазначає, що клопотання підписала заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук, але її мали б підписувати як «виконувач обов'язків». «Довженко-Центр» попросив час на ознайомлення, щоб дослідити повноваження Юлії Шевчук на підписання наказу. Також у суду були питання щодо того, чи має вона повноваження.

Розгляд справи перенесли на 11 липня, на 17:00.

Гендиректорка «Довженко-Центру» Олена Гончарук зазначила, що це клопотання нічого не значить, бо «найімовірніше, там на столі лежить уже новий наказ» про реорганізацію.

Що відомо про ситуацію між «Довженко-Центром» і Держкіно

Державне агентство України з питань кіно 16 серпня 2022 року видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У центрі заявили, що це фактично означає ліквідацію національного кіноархіву.

28 жовтня «Довженко-Центр» подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати реорганізацію. 2 листопада очільницю Центру Олену Гончарук відсторонили від виконання обов’язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру». Нового гендиректора мали обрати на основі конкурсу.

6 лютого конкурс на посаду гендиректора «Довженко-Центру» знову виграла Олена Гончарук. Напередодні, 3 лютого, проти неї порушили кримінальну справу.

27 березня відбулося останнє підготовче засідання. На 2 травня призначили розгляд справи по суті.

11 квітня команда «Довженко-Центру» повідомила, що Держкіно не відмовилося від планів реорганізувати центр.

Фото: ukrinform

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.