Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУв’язненій журналістці Ірині Данилович не надали належного лікування

Їй не дали обстежитися в усіх необхідних лікарів

Незаконно ув’язненій українській журналістці Ірині Данилович не надали належної медичної допомоги. Про це пише видання ZMINA.

Батько журналістки Броніслав Данилович повідомив, що після припинення голодування його доньку довго не вивозили на обіцяне медичне обстеження з вини «судді» Наталії Кулінської. Вона свідомо оформила дату ознайомлення із судовими матеріалами справи на той день, коли адміністрація СІЗО запланувала вивезти Данилович до лікарні.

Зазначається, що журналістку все ж таки згодом відвезли до лікарні. Її оглянув лікар і призначив низку лікувальних заходів, а також огляди в інших спеціалістів. Однак за один день їй не надали всіх призначених лікарем медичних процедур і відвезли назад до СІЗО.

Батько Ірини також повідомив, що незаконний «Феодосійський міський суд» не дав журналістці повністю ознайомитися з протоколами судових засідань і підготувати заперечення щодо них. Її кримінальну справу вже передали до апеляційної інстанції.

Броніслав Данилович наголосив, що стан здоров’я його доньки залишається незадовільним. Вона скаржиться на постійні головні болі, утрату слуху й проблеми з координацією рухів.

Нагадаємо, 21 березня Ірина Данилович оголосила, що голодуватиме, поки їй не нададуть необхідного лікування або поки вона не помре біологічною смертю. Ірину викрали російські окупанти у березні 2022 року й звинуватили у зберіганні й виготовленні вибухових речовин. Її засудили до семи років позбавлення волі.

Фото: Facebook/Emine Dzheppar

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.