Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН покине Афганістан, якщо таліби так і не дозволять жінкам працювати в організації

Це особливо вплине на добробут жінок і дівчат

Організація Об’єднаних Націй повідомила, що припинить свою місію в Афганістані в травні цього року, якщо таліби так і не дозволять жінкам повернутися до роботи в організації. Про це пише The Guardian.

За словами голови Програми розвитку ООН Ахіма Штайнера, представники організації кілька місяців проводили переговори з лідерами Талібану, щоб ті дозволили жінкам працювати в ООН. Раніше таліби говорили, що можуть пом’якшити заборону жінкам працювати в неурядових організаціях. Однак тепер вони відмовляються змінювати свою позицію.

«Якби я уявив собі, що місії ООН сьогодні немає в Афганістані, то переді мною постали б образи мільйонів молодих дівчат і хлопців, батьків і матерів, які, по суті, не матимуть що їсти», – сказав Штайнер.

Відхід ООН й інших міжнародних організацій з Афганістану може найбільше вплинути на жінок і дітей. У лютневому звіті Міжнародної кризової групи йдеться про те, що жінки й дівчата часто отримують найменшу частку їжі в афганських сім’ях і є більш вразливими до недоїдання й хвороб. У звіті також наголошується, що коли з Афганістану підуть гуманітарні організації, то це ускладнить повернення інших міжнародних суб’єктів до країни.

Нагадаємо, у грудні 2022 року таліби заборонили жінкам працювати в неурядових організаціях. А 4 квітня вони заборонили жінкам працювати в межах місії ООН в Афганістані.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.