Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядОперація «реабілітація». Як повернути шкіру до норми після свят

Операція «реабілітація». Як повернути шкіру до норми після свят  — Догляд на Wonderzine

Боремося з набряками, тьмяністю й висипами

Попереду ще кілька вихідних, але більшість із нас уже повернулися до звичного режиму. Якщо після свят ваша шкіра має такий вигляд, ніби їй не завадять ще одні канікули, радимо не зволікати з рятувальною операцією.

Зібрали поради й засоби, які допоможуть упоратися з набряками, висипами та іншими післяноворічними проблемами.

Експрес-методи

Очистіть шкіру

Перш ніж братися за SOS-засоби типу масок і патчів, треба ретельно підготувати фундамент. Якщо в новорічну ніч ви лягли спати з мейкапом, а в наступні дні лінувалися нормально вмиватися, ваші пори можуть бути забиті. Щоб убезпечити себе від можливих запалень, умийтеся за допомогою гелю чи пінки та зробіть маску із глиною, яка абсорбує зайвий себум і «витягне» з пор забруднення. Також можете скористатися пудрою-ексфоліантом – цей засіб звільнить шкіру від зроговілих клітин і м’яко її відшліфує.

Очищувальний гель для обличчя Ziaja

Ціна – 82 гривні

Бюджетний засіб Ziaja з оливковою олією та пантенолом добре очищує шкіру та не викликає відчуття стягнення після вмивання.

Пудра-ексфоліант Mary Kay Naturally

Ціна – 840 гривень

Ексфоліант із рисовим крохмалем стане вдалою альтернативою жорстким скрабам. Цей, від Mary Kay, ретельно відлущує шкіру, але не подразнює її.

Очищувальна маска з рожевою глиною та ензимами Caudalie Instant Detox Mask

Ціна – 699 гривень

Засіб Caudalie допомагає «приглушити» жирний блиск, очистити пори й візуально їх зменшити. Шкіру ця маска не сушить, але тримати її довше 10 хвилин усе ж не варто.

Спробуйте усунути набряки

«Мішки» під очима пройдуть самі собою, але цей процес можна дещо прискорити. Не поспішайте діставати кубики льоду з морозильної камери: дерматологи не рекомендують вдаватися до таких радикальних методів, адже різкий перепад температури може стати стресом для шкіри. Натомість довіртеся гідрогелевим патчам, крему з кофеїном чи легкому гелю з металевим аплікатором, який освіжить шкіру навколо очей і допоможе розігнати лімфу. За 10 хвилин до використання засіб можна покласти в холодильник – тоді освіжний ефект буде помітнішим.

Якщо ж вам здається, що все ваше обличчя – один суцільний набряк, зробіть масаж – ручний або за допомогою масажера, з олією чи без. Але пам’ятайте, що масажувати обличчя треба обережно, за масажними лініями, інакше є ризик «розтягнути» шкіру й погіршити ситуацію з набряками.

Гель для контуру очей Yves Rocher Pur Bleuet «Зволоження та тонус»

Ціна – 300 гривень (зі знижкою)

Засіб із легкою водянистою текстурою миттєво освіжає шкіру навколо очей, зволожує її та зменшує набряки за допомогою масажного ролика.

Маска-патч для шкіри навколо очей Lancôme Advanced Genifique Light-Pearl Eye Mask

Ціна – 2 500 гривень (6 пар)

Дорогі, але дієві патчі від Lancôme сподобаються навіть скептикам. Вони не лише зменшують набряки під очима, але й помітно живлять, освітлюють шкіру в цій зоні та надають їй сяйва.

Кварцевий масажер гуа-ша Mount Lai The Rose Quartz Gua Sha Tool

Ціна – 827 гривень

Якщо для того, щоб узятися за масаж, вам потрібна мотивація у вигляді фотогенічного масажера, нехай нею стане скребок гуа-ша. Використовуйте його в парі з олією чи сироваткою, щоби посилити лімфотік і розслабити напружені м’язи.

Зробіть маску

Саме час дістати із засіки маски для «особливих випадків». Шкіру, яку злегка «сушить», можна врятувати зволожувальною маскою з гіалуроновою кислотою. Подразнену шкіру з почервоніннями – заспокоїти маскою з центелою азійської, календулою чи алое. Щоби тканинна чи гідрогелева маска не ковзала обличчям, радимо подовжити свої «канікули» ще на 10–15 хвилин і зробити її лежачи.

Тканинна зволожувальна маска Eunyul Natural Moisture Mask Pack Hyaluron

Ціна – 20 гривень (зі знижкою)

Бюджетна знахідка від корейського бренда Eunyul має зручне лекало, рясно просякнута сироваткою та справді добре зволожує шкіру.

Заспокоювальна зволожувальна маска Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque

Ціна – 1 813 гривень

Прохолодну гелеву маску приємно наносити й ще приємніше змивати: після неї почервоніння сходить, а шкіра стає м’якою та зволоженою.

Зволожувальна маска з алое Apivita Moisturizing Face Mask With Aloe

Ціна – 440 гривень

Базова зволожувальна маска швидко вбирається й не залишає по собі відчуття липкості, тому буде комфортною навіть для жирної шкіри.

Подальший догляд

Ретельно зволожуйте шкіру

Через вживання алкоголю та прогулянки у прохолодну й вітряну погоду ви могли стикнутися зі зневодненням. Відчуття стягнення й сухості після вмивання, тьмяність шкіри, поява неглибоких зморщок на лобі – тривожні сигнали про те, що водно-ліпідна мантія травмована. Позбутися цих симптомів можна за допомогою зволожувальних сироваток із гіалуроновою кислотою, засобів із компонентами NMF (натурального зволожувального фактора) та ніацинамідом. Сироватку наносьте двічі на день, уранці та ввечері, й обов’язково закривайте кремом – у холодний сезон цей крок пропускати не варто.

Зволожувальна сироватка з гіалуроновою кислотою The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Ціна – 238 гривень

Легка базова сироватка із трьома формами гіалуронової кислоти швидко вбирається та задовольняє потреби шкіри у зволоженні.

Гель-бустер із гіалуроновою кислотою для посилення пружності та зволоження шкіри обличчя Vichy Mineral 89

Ціна – 729 гривень

Бустер, який радять використовувати перед кремом, добре зволожує шкіру, не переобтяжуючи її.

Крем для сухої та зневодненої шкіри Bioderma Hydrabio Rich Moisturizing Care

Ціна – 550 гривень зі знижкою

Засіб із насиченою, але нежирною текстурою пом’якшує зневоднену шкіру та нормалізує її водний баланс.

Позбавтеся висипів

Якщо ви не маєте акне й висипи застали вас зненацька, можливо, проблема у зловживанні десертами й цукровмісними напоями. Або у стресі, який теж може тригерити запалення: передноворічні дедлайни, спроби повернутися до роботи після вихідних – усе це шкіра переживає разом із нами.

Призупинити визрівання окремих прищиків можна засобами локальної дії (наприклад, з олією чайного дерева чи бензоїл пероксидом), а запобігти появі нових висипів – системним використанням сироватки, лосьйону чи дисків із саліциловою кислотою.

Експрес-засіб проти запалень із цинком Novexpert Trio-Zinc Express Blemish Care

Ціна – 510 гривень

Засіб Novexpert із трьома формами цинку добре працює з невеликими висипами й не пересушує шкіру попри вміст спирту.

Засіб від висипів швидкої дії Weleda Naturally Clear S.O.S.


Ціна – 370 гривень зі знижкою

Гель Weleda зменшує почервоніння навколо прищика та дозволяє легко перекрити його коректором.

Диски із саліциловою кислотою (2%) Stridex Single-Step Acne Control

Ціна – 129 гривень за 55 штук

Диски Stridex звільнюють забиті пори й не дають комедонам перетворитися на запалені вузлики.

Прискорте оновлення шкіри

Якщо після свят ваша шкіра видається тьмяною, а її рельєф – нерівним, час додати до догляду кислоти. Починати радимо з невисоких концентрацій і найменш агресивних PHA-кислот, які підходять навіть для чутливої шкіри. Формат засобу обирайте залежно до цілей і вподобань. Тонік і диски можна використовувати на щодень, а пілінги у форматі гелів і масок – кілька разів на тиждень.

Щоденний відлущувальний тонік із РHA й активатором ферментів Medik8 Press & Glow

Ціна – 1 035 гривень

Тонік Medik8 із глюконолактоном робить шкіру сяйливою та гладкою, покращує її вологоутримувальні властивості та прискорює процес клітинного оновлення. І все це – без побічних ефектів, які часом мають засоби з кислотами.

Пілінг-диски із гліколевою кислотою (5%) та алое вера Pixi Beauty GlowTonic To-Go

Ціна – 531 гривня

Диски, просякнуті кислотним тоніком, – зручний варіант ексфоліанта для тих, хто не любить возити із собою об’ємні пляшки й ватні диски.

Пілінг-гель Benton PHA Peeling Gel

Ціна – 320 гривень

Пілінг-скатка з целюлозними частинками, лактобіоновою та гіалуроновою кислотами м’яко відлущує шкіру, залишає її гладкою та зволоженою.

Текст: 

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.