Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали28 нових серіалів, які можна подивитися цього літа

Жінки-супергеройки, підліткові втечі з дому та детективні розслідування

28 нових серіалів, які можна подивитися цього літа — Серіали на Wonderzine

У темні часи можна надихатися чимось, щоб продовжувати робити важливі справи. Зараз ми переживаємо багато емоцій, більшість із них негативні. Часто немає ні часу, ні бажання відпочити, але відновлюватися однаково потрібно, адже від цього залежать наші працездатність і самопочуття.

Зібрали для вас добірку серіалів, які вийдуть цього літа й допоможуть знайти в собі сили йти далі.

Текст: Ольга Дуденко

Нові серіали

Ірма Веп

Irma Vep

Коли: 6 червня

Де: HBO Max

Серіал розповідає про Міру – американську кінозірку, котра завершує промо-тур свого фільму. Розчарована власною кар’єрою та нещодавнім розривом стосунків, вона приїжджає до Франції, щоб знятися в римейку французького німого фільму «Ірма Веп». Діючи на тлі кримінального трилера, Міра відчуває дискомфорт, оскільки відмінності між нею та персонажкою, яку вона втілює, починають розмиватися.

Головну героїню зіграє шведська акторка Алісія Вікандер («Дівчина з Данії», «Легенда про Зеленого лицаря»). До зіркового касту також приєдналися Венсан Макень («Американська історія», «Марвін, або Чудове виховання») та Жанна Балібар («Принцеса Монако», «Холодна війна», «Пам’ять»).

Міс Марвел

Ms. Marvel

Коли: 8 червня

Де: Disney+

16-річна Камала живе в Джерсі-Сіті, учиться й пише супергеройські фанфики. Що вдома, що в школі їй складно почуватися у своїй тарілці, адже дівчина не хоче виправдовувати очікувань оточення та мріє мати надприродні сили, як і супергероїв, про яких пише. Неочікувано вона отримує здатність змінювати власну зовнішність відповідно до супергероїв, які їй подобаються.

Перед виходом серіалу Marvel Studios випустять короткометражний документальний фільм A Fan's Guide to Ms. Marvel («Гайд про Міс Марвел для фанатів»). У ньому покажуть кадри з бекстейджу й інтерв’ю з командою серіалу.

Серед акторського складу – дебютантка Іман Веллані, яка зіграє головну роль, Араміс Найт («Ханна Монтана», «Загублені», «У пустелі смерті»), Меттью Лінц («Ходячі мерці», «Сонна лощина»). Серіал стане шостим телепроєктом, який є частиною четвертої фази кіновсесвіту Marvel і події якого відбуваються після фільму «Месники: Завершення».

Близькі друзі

Queer as Folk

Коли: 9 червня

Де: Peacock

Переосмислення однойменного серіалу 1999 року й адаптації американського телеканалу Showtime на початку 2000-х. Група друзів переживає втрату товариша. Ком’юніті ЛГБТК+, у якому вони перебувають, виявляється середовищем, що підтримує та допомагає пережити трагедію.

Шоуранер Стівен Данн говорить, що, як більшість дітей у 90-х, які належали до квір-спільноти, він мав особливий зв’язок з оригіналом «Близьких друзів»: «Це був перший раз, коли я відчув, що мене помічають. Серіал показав нову парадигму: ми повинні приймати квір-любов, сім’ї та квір-спільноти на глобальному рівні».

Серед акторів побачимо Девіна Вея («Анатомія Грей»), Фіна Аргуса («Обдаровані»), Джессі Джеймс Кейтель («Велике небо»), Джонні Сібіллі («Хитрощі») та Райана О’Коннелла («Особливий»).

Темні вітри

Dark Winds

Коли: 12 червня

Де: AMC

Психологічний трилер створений на основі серії книг Тоні Гіллермана «Ліфорн і Чі». Дія серіалу відбувається в 70-х роках. Лейтенант Джо Ліфорн намагається розв’язати низку злочинів, не пов’язаних між собою, як спершу здається. Що ближчий він до істини, то більше неприємних подій чоловік згадує зі свого минулого. Невдовзі до нього приєднується заступник Джим Чі, разом вони борються зі злочинцями, власними демонами й один з одним.

Головних героїв зіграють Зан МакКларнон («Фарго», «Світ Дикого Заходу», «Доктор Сон») і Кіова Гордон («Червона дорога», «Сутінки. Сага»).

Стаючи Єлизаветою

Becoming Elizabeth

Коли: 12 червня

Де: Starz

Фанатам «Корони» та «Бріджертонів» приготуватися! Вишукані костюми, заборонене кохання, боротьба між представниками влади – ось, що обіцяють творці «Стаючи Єлизаветою». Серіал розповідає про дитячі роки Єлизавети І до того, як вона стала королевою. Посеред ночі сестра Єлизавети, Мері, будить дівчину та просить її негайно покинути замок. Потрясіння викликано смертю короля Генріха VIII, що призвело до передчасної коронації його 9-річного сина Едварда, законного спадкоємця престолу.

Едвард занадто молодий, щоб очолити країну, тому різні знатні родини намагаються маніпулювати хлопчиком, щоб отримати собі користь з його правління. Суперечка за владу також втягує в політичну гру Марію і Єлизавету, оскільки для них укладено шлюби за домовленістю, щоб зберегти рід Тюдорів та об’єднати всю країну. Однак Елізабет не хоче просто підкорятися й слухатися, тому починає грати у власну гру за двору Тюдорів.

Молоду Єлизавету І зіграє Алісія фон Ріттберг («Лють», «Опір», «Оціни своє побачення»). У ролі мами Єлизавети Джессіка Рейн («Патрік Мелроуз», «Жінка в чорному»).

Літо, коли я стала красивою

The Summer I Turned Pretty

Коли: 17 червня

Де: Amazon Prime Video

The Summer I Turned Pretty – це трилогія любовних романів для молодих дорослих, написаних американською письменницею Дженні Хан. На її сюжетній основі й побудований майбутній серіал. Він розповість про любовний трикутник між дівчиною та двома братами. Перше кохання, перші розчарування на тлі чудового літа.

В інтерв’ю для Deadline Дженні Хан поділилася досвідом адаптації книжки для телебачення: «Я розповідала історії стільки, скільки себе пам’ятаю. Спочатку на папері, потім на екрані, і зараз я рада розпочати новий розділ – створювати та відстоювати історії про повноліття в будь-якому віці для глобальної аудиторії Prime Video». В акторському складі дебютантка Лола Тунг, Гевін Касалежно («Я Габріель», «Щоденники вампіра») та Крістофер Брайні («Світ Далі»).

Здобуток

Loot

Коли: 24 червня

Де: AppleTV+

У серіалі «Здобуток» мільярдерка Моллі Новак має життя мрії: приватні літаки, особняк і гігаяхта – усе, що її душа забажає. Однак, коли чоловік зраджує її, про це дізнається публіка, а всі таблоїди наповнюються новинами про Моллі. Вона впадає у відчай ще більше, коли дізнається, що в неї є благодійний фонд, яким керує серйозна фахівчиня Софія Салінас. З допомогою своєї команди Моллі вирішує піти дорогою до самопізнання. Можливо, те, що їй потрібно для того, щоб повернутися до себе, – це почати віддавати щось іншим.

Акторка Майя Рудольф («Лакрична піца», «Гаттака»), яка зіграла головну героїню, водночас є й виконавчою продюсеркою серіалу. Інші головні ролі втілять Мікаела Родрігез («Тік-так, бум!», «Поза») та Рон Фунчес («Непридатні для побачень»).

Меггі

Maggie

Коли: 6 липня

Де: Hulu

Молода жінка намагається впоратися з життям, змирившись зі своїми здібностями екстрасенса. Дар Меггі дозволяє їй зазирнути в майбутнє своїх друзів, батьків, клієнтів, випадкових людей на вулиці. Але коли вона починає бачити власну долю після зустрічі з несподіваним незнайомцем, її романтичне життя раптом стає набагато складнішим. Чи можна дозволити собі закохатися, коли знаєш, чим це закінчиться?

Ребекка Ріттенгауз («Одного разу в Голлівуді», «Кров і нафта», «Проєкт Мінді») – виконавиця головної ролі. Серед інших акторів – Девід Дель Ріо («Пекар і красуня»), Хлоя Бріджес («Весільний погром», «Милі ошуканки»), Кріс Елліот («День бабака», «Як я зустрів вашу маму», «Остання людина на Землі»).

Чорний птах

Black Bird

Коли: 8 липня

Де: AppleTV+

Серіал натхненний реальними подіями, коли футбольного героя середньої школи та сина поліцейського Джиммі Кіна засуджують до 10 років ув’язнення. Йому дають вибір – потрапити у в’язницю суворого режиму для божевільних злочинців і подружитися зі справжнім підозрюваним у серійних убивствах Ларрі Холлом або залишитися там, де він є, і відбувати повний термін покарання без можливості умовно-дострокового звільнення. Кін швидко розуміє, що його єдиний вихід – це вимагати зізнання справжнього вбивці та з’ясувати, де поховані тіла кількох молодих дівчат, перш ніж апеляцію Холла буде схвалено. Але чи правду говорить цей підозрюваний убивця?

Ця історія підриває класичний кримінальний жанр, залучаючи до вирішення загадок тих самих людей, які опинилися за ґратами. TV Insider зазначає, що «Чорний птах» – це «жорстка й напружена драма». Терон Еджертон («Дим», «Кінгсман: Золоте кільце») та Пол Волтер Хаузер («Круелла», «Погані домогосподарки») – актори, які виконали головні ролі.

Усе погано

Everything’s Trash

Коли: 13 липня

Де: Freeform

30-річна ведуча подкасту Фібі намагається зібрати своє безладне життя докупи. Коли її молодший брат стає одним із керівних політиків, дівчині доводиться подорослішати. Це хороший приклад того, що спосіб життя кожної людини – це її особистий вибір, тому жінка має право будувати дорослість на своїх умовах і бажаннях. Серіал тішить розмаїттям персонажів: у ньому є і професорка коледжу, яка стає феміністкою, і хлопець, який промотує свої відео в TikTok.

«Усе погано» – телеадаптація книжки Фіб Робінсон, яка зіграє головну роль у серіалі. Авторка говорить: «Я вражена, переповнена емоціями, надзвичайно вдячна. Ми готуємо щось особливе, що ви не захочете пропустити». Поруч із Фіб головні ролі грають Моусес Сторм («Прибрати з друзів»), Джордан Карлос («Поверніть мені штани»).

Без пари

Uncoupled

Коли: 29 липня

Де: Netflix

Майкл вважав своє життя ідеальним, поки його чоловік не пішов від нього після 17 років стосунків. Майклу доведеться зіткнутися з двома неприємностями: він втрачає кохану людину й виявляється одиноким геєм у 40 років.

Нас чекає зірковий каст: Ніл Патрік Гарріс («Матриця: Воскресіння», «Як я зустрів вашу маму»), Тіша Кемпбелл-Мартін («Домашня вечірка», «Сліпі плями»), Брукс Ашманскас («Джулі та Джулія»). Один із творців проєкту – Даррен Стар – отримав премію «Еммі» за серіал «Секс і місто».

Вона-Галк

She-Hulk

Коли: 17 серпня

Де: Disney+

Це восьмий телесеріал четвертої фази кіновсесвіту Marvel, події якого відбуваються після фільму «Месники: Завершення». У центрі серіалу – адвокатка Дженніфер Волтерс, що працює юристом, який спеціалізується на надлюдських юридичних справах. Вона двоюрідна сестра Брюса Беннера, яка успадковує його здібності Халка після переливання крові. На відміну від Брюса, коли Дженніфер втрачає владу над собою, жінці вдається зберегти більшу частину своєї особистості, інтелекту й емоційного контролю в образі Халка.

До касту ввійшли Тетяна Маслані («Темне дитя», «Жінка в золотому»), Джаміла Джаміль («Легендарний», «У кращому світі»), Марк Раффало («Локі», «Ілюзія обману»), Тім Рот («Теорія брехні», «Одного разу в Голлівуді», «Планета мавп»).

Пацієнт

The Patient

Коли: 30 серпня

Де: Hulu

Цей мінісеріал розповість про психотерапевта Алана, який нещодавно втратив дружину. Чоловік опиняється в полоні серійного вбивці з незвичайним проханням від нього – приборкати його вбивчі потяги. Щоб вижити, Алан мусить розвіяти тривожний стан убивці, відвести його від ще одного злочину. У процесі розмови психотерапевт згадує свої травми й аналізує своє життя також.

У ролях – Донал Глісон («Коханий з майбутнього», «Гаррі Поттер і смертельні реліквії»), Ендрю Лідс («Надзвичайний плейлист Зої», «Крістела»), Девід Алан Грір («У яскравих барвах», «Джуманджі»).

Їхня власна ліга

A League Of Their Own

Коли: літо 2022

Де: Amazon Prime Video

Новий серіал про Всеамериканську жіночу професійну бейсбольну лігу. Сюжет починається з періоду формування ліги в 1943 році й відображає діяльність гравців, їхню боротьбу через ігри, травми, статевий розвиток і дорожні поїздки американськими штатами, що стрімко змінюються. Виконавчі продюсери Еббі Якобсон і Віл Грехем в офіційному пресрелізі зазначили: «Потрібні мужність, вогонь, щирість, надзвичайна уява та почуття гумору, щоб ці гравці змогли досягти мети. Ми сподіваємося представити глядачам історію з усіма цими якостями».

У серіалі знялися Еббі Якобсон («Людина до людини»), Шанте Адамс («Покоління Вояджер», «Журнал для Джордана»), Дарсі Карден («Інші люди», «Нехай сніжить»), Роберта Коліндрез («Готем», «Бердмен») та інші.

Серіали, які повертаються

Долина спокуси

P-Valley

Мелодраматичний погляд на тонкощі володіння стрип-клубом і роботу в ньому. У новому сезоні з’являться нові танцівниці й нові конфлікти.

Сезон: 2

Коли: 3 червня

Де: Starz

Трейлер

Ритміка

Physical

У новому сезоні Шейла Рубін успішно запустила своє перше фітнес-відео, проте зіткнулася з новими більшими перешкодами на своєму шляху. Вона розривається між вірністю своєму чоловікові Денні й цінностями, які він сповідує, і небезпечним романтичним потягом до місцевого магната з нерухомості Джона Бріма.

Сезон: 2

Коли: 3 червня

Де: AppleTV+

Трейлер

Хлопаки

The Boys

Хлопаки більше не ховаються, але Хоумлендер усе ще живий і здоровий, перебуває у вежі Вот. У якийсь момент план шантажу від королеви Мейв може провалитися.

Сезон: 3

КОли: 3 червня

Де: Amazon Prime Video

Трейлер

Гострі картузи

Peaky Blinders

Творці серіалу обіцяють готичну й важку історію, оскільки події відбуватимуться в передчутті Другої світової війни. Незважаючи на значний політичний контекст, ми побачимо багато моментів, пов’язаних із сімейним життям і домом.

Сезон: 6

Коли: 10 червня

Де: Netflix

Трейлер

З любов’ю, Віктор

Love, Victor

Останній сезон історії про Віктора Салазара – учня старшої школи, який належить до ЛГБТ-спільноти. Головний герой і його друзі стикнуться з проблемою подальшого вибору, що вони хочуть робити після закінчення школи?

Сезон: 3

Коли: 15 червня

Де: Hulu, Disney+

Трейлер

Академія Амбрелла

The Umbrella Academy

Діти-супергерої повернулися у 2019 рік. У повороті подій вони ввійшли в іншу реальність, у якій керує нова команда під назвою The Sparrows. Саме це зіткнення поставить виклики, з якими доведеться зіткнутися в новому сезоні.

Сезон: 3

КОли: 22 червня

Де: Netflix

Трейлер

Світ Дикого Заходу

Westworld

Актор Джеффрі Райт говорить, що в новому сезоні «буде більше Світу Заходу, якого очікували глядачі, і більш детальне вивчення деяких проблем та технологій, які, як завжди, здаватимуться нам знайомими».

Сезон: 4

Коли: 26 червня

Де: HBO

Тизер

Вбивства в одній будівлі

Only Murders in the Building

Після смерті президента правління Arconia Чарльз, Олівер і Мейбл збираються знайти причетного до злочину. Також у новому сезоні до касту приєднається акторка Кара Делевінь.

Сезон: 2

Коли: 28 червня

Де: Hulu

Тизер

Дивні дива

Stranger Things

Гоппер перебуває у в’язниці на Камчатці, де стикається з небезпекою з боку людей і незвичних істот. У новому сезоні буде багато каліфорнійських краєвидів, спогадів про дитячі роки та подій довкола психіатричної лікарні.

Сезон: 4

КОли: 27 травня (перша частина), 1 липня (друга частина)

Де: Netflix

Перші вісім хвилин серіалу

Що ми робимо в тінях

What We Do in the Shadows

Найбільше питання четвертого сезону, як несподіване відродження Коліна Робінсона вплине на перебіг сюжету? Можливо, замість того, щоб вирости вампіром, він стане звичайною людиною?

Сезон: 4

Коли: 12 липня

Де: FX, Hulu (13 липня)

Американська історія жахів

American Horror Story

Перед тим, як запустити у виробництво 11 сезон, Мерфі питав глядачів у твітері, що вони хочуть побачити в нових серіях. До того, як було визначено переможні теми, Мерфі видалив публікацію, але історії про Криваву Мері та Сирен посідали чільну позицію.

Сезон: 11

Коли: 21 липня

Де: Hulu

Пси резервації

Reservation Dogs

Повернення комедійного серіалу Тайки Вайтіті про чотирьох підлітків, які прагнуть втекти з рідного містечка в Оклахомі до сонячної Каліфорнії. У дорозі їх навіть не зупинять злочини.

Сезон: 2

КОли: 3 серпня

Де: Hulu

Я ніколи не

Never Have I Ever

Досі творці серіалу не розкривають деталей сюжету, проте актор Даррен Барнет натякнув на те, що новий сезон перевірить на міцність стосунки між Деві та Пекстоном, а також покаже, як Пекстон упорається з соціальними очікуваннями стосовно нього.

Сезон: 3

Коли: 12 серпня

Де: Netflix

Перші фотографії з нового сезону

Дім дракона

House of the Dragon

«Дім Дракона» – приквел до серіалу «Гра престолів». Показуватиме події, що відбувалися за 200 років до описаних в оригінальному телесеріалі, а саме розквіт Дому Таргарієнів.

Сезон: приквел

Коли: 21 серпня

Де: HBO

Трейлер

Фото: AppleTV+, Deadline, Disney Plus Informer, Amazon Prime, Collider, Digital Spy, RadioTimes, TVLine, The Digital Fix, Esquire.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.