Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яЧи можна секс та як полегшити біль. 7 відповідей на запитання про місячні

Причини затримки, багаторазові прокладки та трекінг

Чи можна секс та як полегшити біль. 7 відповідей на запитання про місячні — Здоров'я на Wonderzine

28 травня – День менструального здоров’я. Ця тема досі залишається стигматизованою. Через місячні жінки можуть стикатися з дискримінацією. На це впливає безліч факторів: зокрема, уявлення про те, начебто місячні – це «брудно» й «соромно».Ми переконані, що менструації не варто соромитися. І треба ставити запитання, що стосуються жіночого здоров’я, від якого залежить самопочуття та якість життя. Ми зібрали 7 текстів, які допоможуть краще зрозуміти своє тіло.

*У тексті ми використовуємо «жінка», але зауважимо, що не всі люди, у яких бувають менструації, ідентифікують себе як жінки, та що не в усіх жінок є менструація.

Багаторазові прокладки, чаші та менструальні труси. Що треба знати про альтернативні засоби гігієни

З міркувань екологічності – або ж просто задля власного комфорту – все більше жінок надають перевагу альтернативним засобам гігієни. Ми запитали в лікарки-гінеколога, чи безпечні менструальні чаші, труси й багаторазові прокладки, та поговорили з дівчатами, які охоче ними користуються.

Читати


Чи шкідливо користуватися щоденними прокладками?

Сама назва «щоденні прокладки» начебто передбачає необхідність у їхньому постійному використанні. Втім, чи дійсно їх необхідно використовувати регулярно або лише в певні дні циклу? Як вони можуть упливати на здоров’я жінок і забруднення планети? Розбираємося разом з експертами.

Читати

Біль під час місячних: який буває та як полегшити

Біль, слабкість, нудоту під час менструації може відчувати більшість жінок. Коли цей біль стає вираженим і посилюється з кожним місяцем, це може свідчити про наявність захворювань.

Запитуємо гінекологиню, як може проявлятися менструальний біль, коли це привід звертатися до лікаря та як його полегшити (наприклад, з допомогою мастурбації).

Читати

Ні, не соромно: що треба знати про секс під час місячних

Чи може секс полегшити менструальний біль? Чи правда, що місячні сприяють легшому досягненню оргазму? Гінекологиня пояснює, як отримати задоволення від процесу й не нашкодити здоров’ю.

Читати

Із запізненням. 7 причин затримки менструації

Затримка місячних понад 7 днів може вказувати на вагітність, але не завжди. Нерегулярний цикл часто є наслідком інших станів чи захворювань жінки. Разом із лікаркою-гінекологом розбираємося із причинами та запитуємо, що можна зробити для стабілізації менструації.

Читати


Усе циклічно: 5 зручних мобільних додатків для трекінгу місячних

Радимо відстежувати менструальний цикл відразу з кількох причин. По-перше, місячні не застануть вас зненацька, а під рукою точно будуть комфортні засоби гігієни. По-друге, це допоможе краще зрозуміти природу симптомів (від болю у грудях до здуття живота чи втоми), які можуть виникати на різних фазах.

Ми протестували популярні застосунки для трекінгу циклу й обрали п’ять із найкращим функціоналом та інтерфейсом.

Читати

Ні, не соромно. Чому болять груди перед місячними?

Чимало жінок відчувають дискомфорт у грудях напередодні менструації. Запитуємо в мамологині, про що може сигналізувати цей біль і коли варто звертатися до спеціаліста.

Читати

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.