Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали28 серіалів, які варто подивитися цієї осені

Римейк фільму Берґмана й повернення ляльки Чакі

28 серіалів, які варто подивитися цієї осені  — Серіали на Wonderzine

Осінь – хороша можливість почати цікавий навчальний курс, купити абонемент до спортзалу, знайти нове хобі або урізноманітнити гардероб. Але, крім важливих починань, на нас чекають класні серіальні новинки: трилери, сімейні драми, хорори, антиутопії і багато нових екранізацій із величезною кількістю зірок. Вибрали для вас 28 найцікавіших свіжих серіалів, які рекомендуємо подивитися цієї осені.

Текст: Ольга Дуденко

Фото: ITV, CW, Disney+, FX, Deadline, Netflix, CBS, Harper’s BAZAAR, ABC, Showtime, The Ringer.

Нові Серіали

Кейт

Kate

Де: Netflix

Коли: 10 вересня

Кейт – наймана вбивця. Вона отримує чергове завдання, але її смертельно отруїли ще до початку його виконання. У дівчини залишаються 24 години, щоб закінчити справу, відшукати своїх кривдників і, можливо, протиотруту.


Головні ролі в серіалі зіграють Мері Елізабет Вінстед («Скотт Пілігрим проти світу», «Фарго») та Вуді Гаррельсон («Три білборди за межами Еббінга, Міссурі», «Голодні ігри»). Це друга робота француза Седріка Ніколя Трояна в ролі режисера. До цього він працював другим помічником режисера у фільмі «Малефісента» й художником із візуальних ефектів у стрічці «Пірати Карибського моря: Скриня мерця».

Сцени з подружнього життя

Scenes From A Marriage

Де: HBO

Коли: 12 вересня

Римейк однойменного фільму Інгмара Берґмана від американського режисера Хагая Леві. На відміну від першоджерела, дія мінісеріалу відбувається в сучасній Америці. Подружжя 10 років прожило в шлюбі, який зараз перебуває на межі розпаду. Вони розлучаються, але після цього їхні почуття стають сильнішими. Серіал порушує проблеми справжнього кохання, ненависті, шлюбу, моногамії, розриву стосунків, зображуючи життя сучасної американської пари.

У касті побачимо Оскара Айзека («Дюна», «Люди Ікс: Апокаліпсис») і Джессіку Честейн («Прислуга», «Агент Єва», «Інтерстеллар»).

Y. Останній чоловік

Y: The Last Man

Де: FX, Hulu

Коли: 13 вересня

У постапокаліптичному світі шириться чума невідомого походження, яка знищує всіх людей і тварин чоловічої статі. У центрі історії опиниться хлопець Йорік Браун, котрий разом зі своїм ручним капуцином вижив після епідемії. Вони намагаються відновити втрачене та сприймають катастрофу як можливість побудувати кращий світ.

Драматичний серіал базується на серії коміксів «Y. Останній чоловік» Браяна К. Вона та Пії Гуерри. Прем’єра Y: The Last Man – одна з найочікуваніших, адже декілька разів відкладалася через тривалі кастинги, зміну продюсерів і пандемію. На головну роль призначили Бена Шнетцера («Варкрафт», «Крадійка книжок»).

Великий стрибок

The Big Leap

Де: FOX, Disney+

Коли: 20 вересня

The Big Leap – американський музичний комедійно-драматичний телесеріал, створений у форматі «шоу в межах шоу» (show-within-a-show). Герої серіалу беруть участь у танцювальному реаліті-шоу, яке поступово руйнує їхнє життя й перетворюється на справжню постановку «Лебединого озера».

Загалом це історія про другий шанс, досягнення мрій і вміння боротися за те, що належить тобі. Герої проходять шлях прийняття себе та доводять, що досягти успіху можна в будь-якому віці.

У стрічці побачимо акторів Скотта Фолі, відомого з фільму «Крик 3» та телесеріалу «Анатомія Грей», а також Пайпер Перабо («Престиж», «Чорний метелик», «Доктор Хаус»).

Проєкт натхненний британським реаліті-серіалом Big Ballet, який випускали у 2014 році. Видання Deadline порівнює серіал The Big Leap зі стрічками «Чоловічий стриптиз» (The Full Monty) та «Біллі Еліот».

Звичайний Джо

Ordinary Joe

Де: NBC

Коли: 20 вересня

На розвиток життєвих подій можуть вплинути навіть незначні рішення. У цьому переконується головний герой серіалу Джо Кімбро. Він випускається з коледжу й намагається зрозуміти, чим хоче займатися далі. Картина показує три варіанти перебігу подій, три варіанти вибору: один базується на відданості родинним традиціям, другий – на коханні, а третій – на пристрасті. Хлопець може стати офіцером поліції, продовжуючи справу батька, рок-зіркою, здійснюючи свою мрію, або медбратом після одруження з коханою жінкою.

Історія будується на принципі what if: що буде, якщо герой одружиться з найкращою подругою? Що буде, якщо він не зможе мати дітей? Що буде, якщо він скаже подрузі те, що давно хотів сказати?

Героя Джо зіграє актор Джеймс Вок. В акторському складі також будуть Елізабет Лейл («Одного разу в казці», «Пліткарка»), Наталі Мартінес («CSI: Місце злочину Нью-Йорк», «Під куполом») і Девід Варшофські («Ілюзія обману»).

Монстри всередині: 24 обличчя Біллі Мілліґана

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan

Де: Netflix

Коли: 22 вересня

Наприкінці 1970-х років серійний убивця Біллі Мілліґан заявив про те, що його поведінку контролюють декілька особистостей. Це рятує його від звинувачень у насильстві.

Біллі Мілліґан – перша людина, злочин якої було виправдано через дисоціативний розлад ідентичності. Netflix готує документальний серіал, у якому покажуть архівні кадри з допитів Біллі, інтерв’ю з його рідними, друзями, лікарями й поліцією, що розслідувала справи.

Режисером серіалу виступить Олів’є Мегатон, який до цього здебільшого працював над бойовиками та кримінальними стрічками («Перевізник 2», «Коломбіана», «Останні дні американської злочинності»).

Опівнічна меса

Midnight Mass

Де: Netflix

Коли: 24 вересня

Острів Крокетт – маленьке ізольоване містечко, мешканці якого неочікувано стають свідками містичних подій. Дива почали відбуватися після приїзду на острів молодого харизматичного священника, отця Пауля. Крокеттська спільнота з головою поринає в новий релігійний дух, але згодом виявляється, що чудеса мають свою ціну.

Вебсеріал складатиметься з семи епізодів. Автор ідеї Майк Фленаган говорить, що ідеї, які лежать в основі цієї стрічки, лякають його до глибини душі. У головних ролях – Зак Гілфорд («Вогні нічної п’ятниці», «Академія Грей»), Кейт Сігел («Привиди будинку на пагорбі», «Дружина мандрівника в часі») та Геміш Лінклатер («Фантастична четвірка», «Фарго»).

Наші люди

Our Kind of People

Де: FOX

Коли: 21 вересня

Дія серіалу відбувається в історичному місці під назвою Martha’s Vineyard, де більше 50 років живе заможна й могутня темношкіра еліта. У центрі оповіді опиниться матір-одиначка, яка прагне повернути чесне ім’я своїй родині. Вона створює лінію засобів для догляду за волоссям, що покликана підкреслити природну красу темношкірих жінок. Незабаром дівчина дізнається неприємний секрет із минулого своєї матері, після чого її життя докорінно зміниться.

Серіал створювали за мотивами книжки Лоренса Отіса Грехема Our Kind of People: Inside America’s Black Upper Class, котра в рік публікації стала бестселером New York Times. Головну роль виконуватиме акторка Яя Дакоста, яка раніше зіграла Вітні Х’юстон у біографічному фільмі «Вітні» від телеканалу Lifetime.

Анджела Блек

Angela Black

Де: ITV

Коли: осінь 2021

Багато хто може позаздрити Анджелі: у неї є будинок, красивий і працьовитий чоловік, двоє синів, а ще вона волонтерка в собачому притулку. За красивою обгорткою ховаються щоденні тортури: уже декілька років жінка переживає домашнє насильство, з якого не бачить виходу.

Одного дня до неї приходить приватний детектив Ед і розповідає приголомшливу інформацію про чоловіка. Анджела не знає, чи варто їй вірити словам детектива та чи вистачить їй сміливості піти від кривдника.

Джоан Фроггатт, виконавиця головної ролі, говорячи про проєкт, зазначала: «Анджела – складна й загадкова героїня, і я сподіваюся, що глядачів швидко поглинуть її життя й несамовиті переживання так само, як і мене».

Чудові роки

The Wonder Years

Де: ABC

Коли: 22 вересня

The Wonder Years – це перезапуск серіалу, що наприкінці 1980-х теж виходив на ABС. Оповідачем історії стає 12-річний хлопчик Дін, який ділиться повсякденним життям своєї сім’ї в Алабамі, грає в бейсбол і заводить друзів. У турбулентні 1960-ті роки родина Вільямсів, котра належить до середнього класу, вірить, що чудові роки існуватимуть і для них теж.

Серед касту – Еліша Вільямс у ролі Діна, Сейкон Сенгблоґ у ролі матері підлітка, Дьюллі Гілл – батька. З-поміж виконавчих продюсерів серіалу Саладін Паттерсон, Лі Деніелз, а також Фред Севидж, який був актором в оригінальному серіалі.

Холлінгтон Драйв

Hollington Drive

Де: ITV

Коли: осінь 2021 року

Сценаристка Софі Пецаль говорить, що «Холлінгтон Драйв» – це напружений, складний, похмуро-кумедний трилер про двох сестер, між якими стоять багато секретів і брехні.

Серіал починається з теплого сімейного вечора: Тереза разом із чоловіком і сином смажать барбекю. Коли 10-річний син Терези, Бен, просить погратися поблизу в парку зі своєю кузиною Євою, дорослі починають дражнити його, що підкреслює відчуття напруги в серіалі. Приємне родинне зібрання – лише затишшя перед бурею. Тереза знаходить дітей на узліссі, і вони б’ються. Інстинкти підказують їй, що сталося щось жахливе. Пізніше жінці телефонує засмучена сусідка Джин. Виявляється, що її 10-річний син Алекс пропав безвісти.

Образи двох сестер на екрані втілять акторки Анна Максвелл Мартін («Нічна варта», «Історія Девіда Копперфілда») й Рейчел Стірлінг («Доктор Хто», «Секрет Черчилля»).

Фундація

Foundation

Де: Apple TV+

Коли: 24 вересня

Основою серіалу став однойменний цикл романів американського письменника Айзека Азімова. Дія відбувається в Галактичній імперії, яка охоплює весь Чумацький Шлях. Учений Гері Селдон пророкує загибель цієї держави та створює організацію «Фундація», яка після цієї катастрофи має відтворити цивілізацію.

Однією з виконавчих продюсерок серіалу стала дочка Азімова Робін. У головних ролях зіграють Джаред Гарріс («Загадкова історія Бенджаміна Баттона», «Чорнобиль»), Лі Пейс («Сутінки», «Капітан Марвел») і Лу Ллобель («Покоління Вояджер»).

Ла Бреа

La Brea

Де: NBC

Коли: 28 вересня

Пригоди починаються тоді, коли в центрі Лос-Анджелеса з’являється величезна яма, яка затягує сотні людей і навколишні споруди вглиб. Ті, хто впали, опинилися в загадковій і небезпечній первісній країні й почали об’єднуватися задля того, щоб вижити. Серіал розповідає про членів сім’ї, які роз’єдналися внаслідок катастрофи й намагаються знайти одне одного.

Наталі Зіа («Під куполом», «C.S.I.: Місце злочину») та Овен Макен («Мерлін», «Нічна зміна») зіграють головні ролі в серіалі.

Частина зйомок проходила в австралійському штаті Вікторія. Це найдорожча телевізійна постановка у Вікторії з часів мінісеріалу Стівена Спілберга The Pacific від HBO 2009 року.

Привиди

Ghosts

Де: CBS

Коли: 7 жовтня

Саманта та Джей успадковують готель. Крім того, що місце поступово руйнується, воно ще й населене духами попередніх мешканців. Тут живуть привиди з різних часів, які не можуть вирватися з готелю, тому їх ніхто не бачить і не чує. Одного разу примари вирішують налякати подружжя до смерті. Унаслідок цього Саманта опиняється в комі, а, прийшовши до тями, починає бачити привидів.

Ghosts – американський телевізійний ситком, адаптований з однойменного серіалу BBC One 2019 року. Співтворець серіалу Лоуренс Рікард говорить, що динаміка розвитку героїв у багатьох моментах збігається з оригіналом, але походження, перебування персонажів, їхнє місце в історії змінені.

Однією із зірок касту стане Роуз Макайвер, яка й до «Привидів» знімалася в телесеріалах «Могутні Рейнджери», «Пригоди Меддіганів», «Легенда про шукача», «Якось у казці».

Королеви

Queens

Де: ABC

Коли: 19 жовтня

Бріанна, Джилл, Валерія та Наомі свого часу з’явилися як учасниці гурту Nasty Bitches у 1990-х роках. Разом вони не тільки перевернули світ хіп-хопу догори дригом, але й отримали легендарний статус завдяки своїй музиці. Чотирьом жінкам зараз за сорок, вони непопулярні та дещо відчужені. Але, поєднавши талант усіх чотирьох, вони мають шанс повернутися до старої слави та бадьорості.

Queens – це музичний драматичний телесеріал, який ABC Signature продюсує для компанії Walt Disney. У співачок гурту перевтіляться акторки Бренді Норвуд, Нетарі Навтон, Надін Веласкес та Ів Купер.

Чакі

Chucky

Де: SyFy

Коли: 12 жовтня

Лялька Чакі повертається, але вже героїнею серіалу, а не фільму. Це сьома стрічка у франшизі «Дитячі ігри», над якою працює режисер Дон Манчіні («Нульовий канал», «Ганнібал»).

Після того, як вінтажна лялька Чакі з’являється на розпродажі в передмісті, ідилічне американське місто охоплює хаос. Починається серія жахливих убивств, які викривають лицемірство й таємниці мешканців міста.

Головну увагу творці серіалу спрямують на 14-річного підлітка-гея, який переживає булінг із боку однолітків.

4400

4400

Де: CW

Коли: 25 жовтня

4400 людей, які зникли в різні роки протягом ХХ століття, несподівано повертаються на Землю в такому вигляді, як і в день зникнення. У декого з’являються суперздібності на кшталт телекінезу чи телепатії. Владні кола повинні провести розслідування й зрозуміти, що відбувається.

Сценаристкою проєкту стала Аріана Джексон, яка також працювала над серіалом «Рівердейл». У серіалі зіграють Джоель Гретш («Щоденники вампіра», «Зодіак»), Жаклін Маккензі («Відчайдушні домогосподарки», «Янголятко») та Патрік Флюгер («C.S.I.: Місце злочину Маямі»).

Довгий виклик

The Long Call

Де: ITV

Коли: осінь 2021 року

Головний герой Метью Венн разом зі своїм чоловіком приїжджає до рідного містечка в Північному Девоні після 20 років відсутності. У юнацтві від нього відмовилися сім’я та євангелістська церква через його камінг-аут. Венн повертається ненадовго, щоб відвідати похорони свого батька, проте його приїзд затримається через загадкове вбивство чоловіка з татуюванням альбатроса на шиї, чиє тіло знайшли на пляжі.

Детектива Метью зіграє Бен Олдрідж («Флібег»): «Це зворушлива й складна подорож самопізнання, сексуальної та релігійної ідентичності, яка долає напругу між гордістю й соромом, і я відчуваю честь донести її до глядачів ITV в «Довгому виклику». Приблизно рік тому сам актор зробив камінг-аут на власній інстаграм-сторінці.

Серіали, які повертаються

Імпічмент: Американська історія злочинів

Impeachment: American Crime Story

Третій сезон телесеріалу розповість про скандал між президентом США Біллом Клінтоном і Монікою Левінскі, а також про спробу імпічменту Клінтона.

Сезон: 3

Де: FX

Коли: 7 вересня

Трейлер

Секс-освіта

Sex Education

Комедійно-драматичний серіал про проблеми учнів середньої школи містечка Мурдейл. Головний герой Отіс стане харизматичнішим і серйознішим, але не без дивацтв.

Сезон: 3

Де: Netflix

Коли: 17 вересня

Трейлер

FBI: International

FBI: International

Кримінальний телесеріал про міжнародну команду Fly Team, яка нейтралізує загрози проти американських громадян без пістолетів.

Сезон: третій серіал франшизи

Де: CBS

Коли: 21 вересня

Трейлер

CSI: Вегас

CSI: Vegas

Детективи CSI повертаються, щоб допомогти команді нових колег протистояти загрозі, котра може зруйнувати криміналістичну лабораторію й звільнити тисячі злочинців.

Сезон: п’ятий серіал франшизи

Де: CBS

Коли: 6 жовтня

Трейлер

Ранкове шоу

The Morning Show

Після того, як ведучого Карелла звільняють через звинувачення в сексуальних домаганнях, його місце обіймає молода репортерка зі свіжими поглядами. Її наставниця намагається пристосуватися до змін у ньюзрумі, борючись за право залишатися затребуваною в індустрії, де, на думку чоловіків, що обіймають керівні посади, їй не місце.

Сезон: 2

Де: Apple TV+

Коли: 17 вересня

Трейлер

Мільйон дрібниць

A Million Little Things

Сімейна драма про друзів, що об’єднали свої зусилля для вирішення питань, які гостро постали в сучасному світі. Поштовхом до створення змін стало самогубство одного з товаришів.

Сезон: 4

Де: ABC

Коли: 22 вересня

Трейлер

Декстер: нова кров

Dexter: New Blood

Декстер Морган переїжджає до вигаданого містечка Айрон Лейк, приховуючись під іменем місцевого крамаря. Низка неприємних інцидентів у містечку змушує Декстера побоюватися, що він повернеться до скоєння вбивств.

Сезон: 9

Де: Showtime

Коли: 7 листопада

Трейлер

Легенди захованого храму

Legends of the Hidden Temple

Пригодницький телесеріал, дії якого відбуваються в джунглях. Творці обіцяють більше складних завдань і вагомих призів, ніж у попередніх сезонах.

Сезон: 4

Де: CW

Коли: 10 жовтня

Тизер

Зіркові війни: Видіння

Star Wars: Visions

Серіал-антологія японського аніме, що складається з дев’яти різнопланових історій з усіх куточків далекої-далекої галактики.

Де: Disney+

Коли: 22 вересня

Трейлер

Кров і вода

Blood & Water

Дівчина-підліток із Кейптауна випадково зустрічає на вечірці зірку приватної школи з плавання й починає думати, що це її сестра, викрадена з моменту свого народження.

Сезон: 2

Де: Netflix

Коли: 24 вересня

Тизер

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.